Το Game Boy Γίνεται 25 Χρονών

game-boy

Ήταν 21 Απριλίου 1989 όταν η Nintendo κυκλοφορούσε στην ιαπωνική αγορά το πρώτο Game Boy. Η οθόνη του ήταν μια μικροσκοπική LCD με ανάλυση 160 x 144 pixels και τα γραφικά του περιορίζονταν σε τέσσερις αποχρώσεις του γκρι. Ο επεξεργαστής του έτρεχε στα 4,19 MHz και η RAM του είχε χωρητικότητα 8 KB. Ο κόσμος σύντομα θα διαπίστωνε πως αυτή η συσκευή είχε έρθει για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν τα βιντεοπαιχνίδια.

Το Game Boy δεν ήταν η πρώτη φορητή παιχνιδομηχανή τέτοιου τύπου που κυκλοφόρησε. Την αρχή είχε κάνει η Microvision μια δεκαετία νωρίτερα, όμως για κανένα λόγο δεν είχε την επιτυχία της Nintendo. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα η ιαπωνική εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 118,69 εκατομμύρια τέτοιες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των Game Boy Pocket και Game Boy Color.

Ήταν η πρώτη συσκευή που μας έστελνε να αγοράζουμε ένα σωρό μπαταρίες κάθε μήνα. Ήταν η πρώτη που μας έδωσε τη δυνατότητα να παίζουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια όπου κι αν βρισκόμασταν: στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο σχολείο, στη δουλειά. Ήταν η πρώτη που κατάφερε να κλείσει σε τέτοιο βαθμό την "ψαλίδα" ανάμεσα στο ανδρικό και το γυναικείο κοινό - το 1995 η Nintendo υποστήριζε πως το 46% των χρηστών του Game Boy ήταν γυναίκες.

Εσένα πόσα χρόνια πίσω σε πάει η παρακάτω εικόνα;

Πόσα χρόνια πίσω σε πάει αυτή η εικόνα;

Ρίξε μια ματιά και στην πρώτη διαφήμιση του Game Boy που προβλήθηκε στην Αμερική:

[via] [image via]

Σχολιάστε >
12 σχόλια
|
Κατηγορίες:

12 απαντήσεις στο “Το Game Boy Γίνεται 25 Χρονών”

  1. Ο/Η jonjon λέει:

    Αγαπημένες εποχές! Καπου το έχω ακόμα.