Η IBM Δημιουργεί Κέντρο Εξειδίκευσης Στα Big Data & Business Analytics Στην Ελλάδα

ibm-building

Τη δημιουργία ενός νέου κέντρου εξειδίκευσης πάνω στον τομέα των big data και των business analytics στην Ελλάδα ανακοίνωσε η IBM. Αυτό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από την 1η Μαΐου. Θα αποτελεί ένα από τα συνολικά εννιά που θα διατηρεί η IBM σε όλο τον κόσμο και το μοναδικό στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το νέο κέντρο αναμένεται να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνολογίες business analytics και cognitive computing, έτσι ώστε να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές λειτουργίες καθώς και την ανταγωνιστικότητα τους στην παγκόσμια αγορά.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων του συγκεκριμένου κέντρου θα παρέχει σε πελάτες από την Ελλάδα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, τεχνογνωσία βασιζόμενη στον τομέα έρευνας της εταιρείας, τις δυνατότητες που απέκτησε μετά την εξαγορά πάνω από 30 εξειδικευμένων εταιρειών, την πρόσβαση σε πάνω από 15.000 συμβούλους και 400 μαθηματικούς, τη συνεργασία με πάνω από 6.000 εμπορικούς συνεργάτες και τη γνώση που έχει αποκομίσει από χιλιάδες επιτυχημένες συνεργασίες με επιχειρήσεις κατά το παρελθόν.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Σπύρος Πουλίδας, διευθύνων σύμβουλος της IBM για την Ελλάδα και την Κύπρο, η εταιρεία αντιμετωπίζει τα big data ως τον επόμενο, νέο φυσικό πόρο, που αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη λύσεων που παρέχουν όχι μόνο επιχειρηματικό πλεονέκτημα, αλλά και το εφαλτήριο ανάπτυξης της ελληνικής ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια αγορά.

Συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα

Στα πλαίσια της παραπάνω εξέλιξης, η IBM εγκαινιάζει συνεργασίες με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα της πρωτεύουσας.

Όσον αφορά το Ο.Π.Α. η συνεργασία αφορά τη διοργάνωση διαλέξεων και εργαστηρίων. Ακόμα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και το πρώτο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του πανεπιστημίου με αντικείμενο τον τομέα των business analytics. Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο πλαίσιο των προγραμμάτων MBA του συγκεκριμένου ιδρύματος θα αναπτυχθούν και θα σχεδιαστούν μαθήματα εξάσκησης πρακτικής εκπαίδευσης στις ενότητες business intelligence και business analytics.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών της IBM σε παγκόσμιο επίπεδο, στην προσπάθεια της να συμβάλλει στην κάλυψη του χάσματος δεξιοτήτων μεταξύ εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στους τομείς των big data και των business analytics και του αριθμού των επιστημόνων και μηχανικών που διαθέτουν τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για να τις καλύψουν.

[image via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.