Η Microsoft Παύει Να Υποστηρίζει Τα Windows XP Και Το Office 2003

microsoft-windows-xp-broken-glass

Όπως είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό, από σήμερα η Microsoft σταματάει να υποστηρίζει τα Windows XP και τα Office 2003.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι χρήστες αυτών των προϊόντων θα σταματήσουν να λαμβάνουν τις σχετικές ενημερώσεις ασφαλείας. Όπως καταλαβαίνεις, τα συστήματα που παραμένουν στα Windows XP θα είναι πιο ευάλωτα από εδώ και πέρα, οπότε καλό είναι οι χρήστες τους να προμηθευτούν και να εγκαταστήσουν μια νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, είτε αυτή είναι τα Windows 7, είτε τα Windows 8.

Υπολογίζεται πως το ποσοστό των υπολογιστών που τρέχει σε Windows XP αγγίζει το 27,69%, τη στιγμή που τα Windows 7 είναι εγκατεστημένα στο 48,77% των υπολογιστών. Αντίστοιχα τα Windows 8 και 8.1 χρησιμοποιούνται μόλις από το 11,3% των χρηστών.

Τα Windows XP κυκλοφόρησαν το μακρινό 2001. Από τότε η Microsoft έχει προσφέρει τρεις σημαντικές ενημερώσεις: Service Pack 1 (Σεπτέμβριος 2002), Service Pack 2 (Αύγουστος 2004) και Service Pack 3 (Απρίλιος 2008). Όπως βλέπουμε όμως, ακόμα 12 και κάτι χρόνια μετά την κυκλοφορία τους ένα σημαντικό μερίδιο των υπολογιστών τρέχει σε αυτό το λειτουργικό.

[image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.