Ψηφιακή Συμμαχία Για Τη Γυναικεία Απασχόληση

women-girls-go-digital-conference

Παρά τις αυξημένες δυνατότητες που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, είναι γεγονός πως η παρουσία της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο σε αυτόν κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε στη χώρα μας μια δυναμική συμμαχία που αποτελείται από 21 ελληνικούς, ευρωπαϊκούς φορείς και μεγάλες επιχειρήσεις, η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες, να υποστηρίξει αυτές που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αλλά και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου της τεχνολογίας γενικότερα.

Στα ιδρυτικά μέλη της συμμαχίας συγκαταλέγονται μεγάλες εταιρείες του χώρου όπως η Google, η Microsoft Hellas και η Cisco, αλλά και εταιρείες εξειδικευμένων υπηρεσιών και υποδομών για τεχνολογικά startups, όπως ο συνεργατικός χώρος Found.ation. Η συμμαχία είναι φυσικά ανοιχτή σε κάθε ιδιωτικό, δημόσιο ή ακαδημαϊκό φορέα που επιθυμεί να συμβάλλει με τα μέσα που διαθέτει.

european-centre-for-women-and-technology

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία (ECWT) διοργανώνει την Πέμπτη 3 Απριλίου μια συνέντευξη τύπου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί συνοπτικά αυτή η πρωτοβουλία. Θα διεξαχθεί στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αθήνα) στις 12:00 το μεσημέρι.

Ακόμα την ερχόμενη Παρασκευή και στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. διοργανώνεται στην Αθήνα το συνέδριο Women & Girls Go Digital, με διοργανωτές τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και τη συνεργασία του ECWT. Σε αυτό θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το λεπτομερές σχέδιο δράσης της συμμαχίας αυτής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο womengodigital.eu.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.