Έρχεται Το Πρώτο Educ.ation Course Διάρκειας 14 Ωρών

education-class-01

Από τις 6 μέχρι τις 10 Μαΐου το Found.ation διοργανώνει ένα Educ.ation course διάρκειας 14 ωρών. Αυτό απευθύνεται σε designers με μικρή ή μηδαμινή εμπειρία πάνω στο UI design που θέλουν όμως να το εξετάσουν ως επιλογή.

Με κεντρικό θέμα το "From Print To UI Design" και μαζί με τον Φίλιππο Πρωτογερίδη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του UI design, το λογισμικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, τα διάφορα εργαλεία σχετικά με το user experience καθώς και τις διαφορές μεταξύ web και mobile design.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη πολλά από αυτά, μέσα από τη σχεδίαση μιας ιστοσελίδας βασιζόμενοι σε ένα brief. Εκείνη την ημέρα στο course θα βρίσκεται με το ρόλο του μέντορα/κριτή τόσο ο Ζήσσης Μπέλλας, από το Pollfish, όσο και ο Λευτέρης Ελευθεριάδης, από το Designathon Team και τη Mindworks.

Η διάθεση των εισιτηρίων για αυτό το Educ.ation course έχει ήδη αρχίσει, με τα early bird tickets να κοστίζουν 95€. Μετά την πάροδο της εκδήλωσης, θα δοθούν στους συμμετέχοντες πιστοποιητικά παρακολούθησης από το Found.ation.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

  • Τρίτη 6 Μαΐου, 19:00 - 21:00 ~ Switching from print Design to UI Design
    Γιατί να γίνω UI Designer; Ο κλάδος, η δυναμική του, οι ευκολίες και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω, misconceptions. Βασικές διαφορές από το print design, σε layout και τυπογραφία.
  • Τετάρτη 7 Μαΐου, 19:00 - 21:00 ~ User Interface Design 101
    Θεμελιώδεις γνώσεις του UI Design, βασικές αρχές. Τι software χρησιμοποιώ, ποια είναι τα βασικά workflows, από που ξεκινάω; To Grid System, τα βασικά δομικά στοιχεία ενός user interface, η τυπογραφία στο web.
  • Πέμπτη 8 Μαΐου, 19:00 - 21:00 ~ A quick intro on User Experience
    Σχεδιάζοντας για τον χρήστη, όχι για μένα. Checklists, εργαλεία και πηγές σχετικά με το user experience. Βασικές αρχές. Testing.
  • Παρασκευή 9 Μαΐου, 19:00 - 21:00 ~ Web and Mobile
    Διαφορές μεταξύ web και mobile. Βασικές αρχές mobile UI Design για iOS.
  • Σάββατο 10 Μαΐου, 10:00 - 16:00 ~ Putting it into practice
    Σχεδιάζοντας από την αρχή ένα website με βάση ένα brief.
Σχολιάστε >
17 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.