Γιατί Το Facebook Εξαγόρασε Την Oculus VR;

oculus-rift

Η είδηση της ημέρας είναι πως το Facebook συμφώνησε με την Oculus VR για την εξαγορά της δεύτερης έναντι $2 δις. Από αυτά όπως μάθαμε τα $400 εκατομμύρια είναι σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές.

Η ανακοίνωση εξέπληξε πολλούς. Από το 2010 που ο Mark Zuckerberg δήλωνε “We’re not a hardware company” μέχρι σήμερα φαίνεται πως έχουν αλλάξει πολλά στη φιλοσοφία της εταιρείας. Ο λόγος είναι αρκετά απλός. Ο CEO του Facebook τον εξήγησε χθες κατά τη διάρκεια μιας κλήσης συνδιάσκεψης:

We still have a lot of work to do on mobile but at this point we feel strong enough in our position that strategically we also want to start focusing on building the next major computing platform that will come after mobile.

Η επόμενη πλατφόρμα που θα έρθει μετά το mobile.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2004, η πλατφόρμα όπου δρούσε Facebook ήταν το desktop. Σε εκείνη την εποχή είχε αρκετό χρόνο και ελευθερία, μπορούσε να πειραματιστεί και καθορίσει από μόνο του τους κανόνες του παιχνιδιού. Εκεί που άργησε όμως ήταν να μπει στον κόσμο του mobile. Γι αυτό και προχώρησε στην εξαγορά εταιρειών όπως το Instagram και το WhatsApp. Είχε καταλάβει πως έμενε πίσω και ήθελε ένα μερίδιο και αυτό.

Δες επίσηςΤο Facebook Γιορτάζει 10 Χρόνια Με Ένα Όμορφο Βίντεο Για Τον Καθένα

Αυτό που θέλει να πετύχει ο Mark Zuckerberg παίρνοντας με το μέρος του την Oculus VR, είναι να μην χάσει έδαφος στην επόμενη μεγάλη πλατφόρμα. Ο ίδιος ποντάρει στην εικονική πραγματικότητα. Προφανώς, εικονική πραγματικότητα δεν είναι μόνο τα παιχνίδια. Έχει ήδη ξεκαθαριστεί πως τα σχέδια που σχετίζονται με το Oculus Rift θα προχωρήσουν και θα υλοποιηθούν κανονικά. Αυτό που ακολουθεί μετά είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία για το Facebook.

Η τεχνολογία που αναπτύσσει η Oculus VR έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κάτι πολύ περισσότερο. Φαντάσου να φοράς ένα ζευγάρι γυαλιά και να μιλάς με τους φίλους σου σαν να είστε στον ίδιο χώρο. Ή να παρακολουθείς έναν ποδοσφαιρικό αγώνα από την άνεση του σπιτιού σου και να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στις πρώτες σειρές πίσω από το τέρμα της αγαπημένης σου ομάδας. Ή να παρακολουθείς τη διάλεξη ενός καθηγητή μαζί με άλλους σαν να βρίσκεστε στην ίδια αίθουσα. Ο μόνος περιορισμός θα είναι η φαντασία.

Αυτό θέλει τελικά να πετύχει το Facebook. Να έχει τη δυνατότητα να καθορίσει το ίδιο τους κανόνες της επόμενης μεγάλης πλατφόρμας. Θα το καταφέρει; Αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζουν τις αμφιβολίες τους.

Σχολιάστε >
19 σχόλια
|
Κατηγορίες:

19 απαντήσεις στο “Γιατί Το Facebook Εξαγόρασε Την Oculus VR;”

  1. […] Διάβασε ακόμα: Το Facebook Θα Χρησιμοποιεί Το Ιστορικό Του Browser Για Διαφημίσεις Γιατί Το Facebook Εξαγόρασε Την Oculus VR; […]

  2. […] Διάβασε σχετικά: Γιατί το Facebook εξαγόρασε την Oculus VR; […]