Η HTC Παρουσιάζει Το Καινούργιο One (M8)

htc-one-m8-01

Σήμερα η HTC παρουσίασε ένα από τα λιγότερο καλά κρυμμένα μυστικά της χρονιάς, το One (M8).

Το περυσινό μοντέλο της εταιρείας έλαβε αρκετά καλές κριτικές. Αυτή τη χρονιά η ταϊβανέζικη εταιρεία θέλησε να κρατήσει τα θετικά και να προσπαθήσει να διορθώσει τα αρνητικά. Έτσι δικαιολογείται το γεγονός πως το καινούργιο smartphone διατηρεί στην πράξη το ίδιο όνομα με το προηγούμενο.

Ξεχωρίζει το αλουμίνιο και οι καμπύλες

Η εμφάνιση του One (M8) είναι ιδιαίτερα παρόμοια με εκείνη του One. Το σώμα της συσκευής είναι και φέτος κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ το πλαστικό που συναντάμε είναι ακόμα λιγότερο. Οι καμπύλες στα πλαϊνά έχουν κάνει την εμφάνιση τους, ένα χαρακτηριστικό που αφήνει πιο ευχάριστη αίσθηση στο χέρι ενώ το κρατάς. Πάνω και κάτω από την οθόνη συναντάμε τα δύο BoomSound ηχεία της συσκευής.

htc-one-m8-02

Μεγαλύτερη οθόνη και ταχύτερος επεξεργαστής

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς στο smartphone είναι το μέγεθος της οθόνης. Η HTC ακολουθεί την τάση της αγοράς, αυξάνοντας τη διαγώνιο από τις 4,7″ στις 5″. Την ίδια στιγμή η ανάλυση της οθόνης παραμένει στα 1080p.

Από μέσα το κινητό περιλαμβάνει έναν Snapdragon 801 στα 2,3 GHz και 2 GB μνήμης RAM. Ενώ το περυσινό One κυκλοφόρησε με χωρητικότητα 32 ή 64 GB, στο φετινό μοντέλο επιλέγεις ανάμεσα σε 16 ή 32 GB. Αυτή τη χρονιά όμως η HTC αποφάσισε να προσθέσει και μια θέση για κάρτα microSD, κάτι που δυνητικά αυξάνει τη συνολική χωρητικότητα στα 16+128 ή 32+128 GB.

Βελτίωση έχουμε και στη χωρητικότητα της μπαταρίας. Με τα 2.600 mAhs η HTC υποστηρίζει πως η μπαταρία του One (M8) διαρκεί έως και 40% περισσότερο από εκείνη του προκατόχου του. Επιπλέον η εταιρεία έχει ενσωματώσει και ένα χαρακτηριστικό που θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο όταν δεν έχουμε πρόσβαση στον φορτιστή. Ενεργοποιώντας την καινούργια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, οι δυνατότητες του κινητού περιορίζονται στις απολύτως βασικές: πραγματοποίηση φωνητικών κλήσεων, αποστολή και λήψη SMS και χειροκίνητο κατέβασμα των emails. Έτσι αυτό το τελευταίο 10% της μπαταρίας θα κρατάει αρκετά περισσότερο.

htc-one-m8-03

Μπορεί η τρίτη κάμερα να κάνει τη διαφορά;

Την προηγούμενη χρονιά η HTC θέλησε να καινοτομήσει στον τομέα της φωτογραφικής μηχανής, δημιουργώντας μεγαλύτερους αισθητήρες, έτσι ώστε να χωράνε περισσότερο φως. Αυτό μεταφράστηκε σε καλύτερες φωτογραφίες κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η ανάλυση των 4 MP όμως αποδείχθηκε ανεπαρκής για τη λήψη κανονικών φωτογραφιών, με αποτέλεσμα αυτό να είναι το πιο μελανό θέμα της συσκευής.

Αυτή τη χρονιά η εταιρεία διατήρησε δυστυχώς το ίδιο σύστημα στην κάμερα, δηλαδή 4 MP με μεγαλύτερο αισθητήρα. Ή αλλιώς, όπως τα ονομάζει η ίδια, 4 UltraPixels. Ένα ακόμα αρνητικό είναι πως από το One (M8) απουσιάζει  πλέον η οπτική σταθεροποίηση εικόνας.

Η πιο σημαντική διαφορά φέτος έχει να κάνει με μια ακόμα κάμερα που προστέθηκε ακριβώς πάνω από τη βασική. Αυτή αναλαμβάνει να καταγράψει για κάθε φωτογραφία πληροφορίες που σχετίζονται με το βάθος. Έτσι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αλλάξουν το focus της φωτογραφίας, αφού την έχουν τραβήξει. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που κάνει και η Lytro. Με μια πρώτη ματιά αυτή η αλλαγή φαίνεται αρκετά χρήσιμη.

htc-one-m8-05

Σημαντική βελτίωση συναντάμε στην δευτερεύουσα κάμερα, η οποία πλέον τραβάει φωτογραφίες με ανάλυση 5 MP. Ναι, ακριβώς: η κάμερα με την οποία τραβάμε selfies και που χρησιμοποιούμε σε βίντεο κλήσεις έχει περισσότερα MP απ' ότι η βασική.

Android 4.4.2 KitKat με Sense 6

Το One (M8) έρχεται με την πιο πρόσφατη έκδοση του Android, το KitKat. Όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος το Sense έρχεται προεγκατεστημένο με τη συσκευή. Αυτή τη φορά βρίσκεται στην 6η του έκδοση. Σε γενικές γραμμές φαίνεται πιο απλό και καθαρό από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Το BlinkFeed βρίσκεται πια ένα swipe μακριά από την κεντρική οθόνη, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχει κάνει η Google στον Google Now launcher που γνωρίσαμε με το Nexus 5. Η HTC προσφέρει πλέον και ένα SDK για το BlinkFeed, το οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν οι 3rd party developers. Ήδη η εταιρεία έχει ενσωματώσει το Foursquare και το FitBit.

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο κομμάτι του λογισμικού έχει να κάνει με τον τρόπο που ενεργοποιείται το κινητό. Αυτό το χαρακτηριστικό η HTC το ονομάζει Motion Launch. Με ένα swipe προς τα δεξιά ενώ είναι σβηστό, ανοίγει η οθόνη του BlinkFeed, ενώ με ένα swipe προς τα πάνω το One (M8) ανοίγει στην πιο πρόσφατη εφαρμογή. Αν κρατάς το smartphone οριζόντια και πατήσεις το πλήκτρο της έντασης, θα ανοίξει απευθείας στην κάμερα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα χρήσης του Motion Launch.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το One (M8) κυκλοφορεί από σήμερα σχεδόν σε όλους τους παρόχους της Αμερικής, με την τιμή του να ξεκινάει από τα $649 χωρίς συμβόλαιο. Μέχρι το τέλος του Απριλίου η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Κίνα και Ταϊβάν. Στόχος της εταιρείας είναι να το διαθέσει σε πάνω από 100 χώρες ανά τον κόσμο. Προς το παρόν δεν έχουμε ακούσει κάτι για την ελληνική αγορά.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Στον παρακάτω πίνακα μπορούμε να δούμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του One (M8), ακριβώς δίπλα από το περυσινό One, για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη.

Screen Shot 2014-03-26 at 9.11.15 AM

[via, via, via]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Η HTC Παρουσιάζει Το Καινούργιο One (M8)”

  1. Ο/Η freedoom1013 λέει:

    Ο πίνακας με τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά τα λέει όλα.

  2. […] Θυμήσου ακόμα: Η HTC Παρουσιάζει Το Καινούργιο One (M8) […]