Ισπανίδα Καταδικάστηκε Για Υποκίνηση Τρομοκρατίας Μέσω Του Twitter

court-gavel-01

Πριν από λίγες μέρες η 21χρονη Alba González Camacho καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ισπανίας σε φυλάκιση 1 έτους με την αιτιολογία της “υποκίνησης τρομοκρατίας” μέσω του Twitter.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η κοπέλα δημοσίευσε tweets που καλούσαν μια ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να σκοτώσει πολιτικούς της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και τον πρωθυπουργό Mariano Rajoy. Η ίδια αρνείται κάθε ανάμειξη με πολιτικούς οργανισμούς.

“I promise to tattoo myself with the face of the person who shoots Rajoy in the neck” ανέφερε σε ένα από τα tweets που είχε δημοσιεύσει.

Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα του κατήγορου, ο οποίος υποστήριξε πως η Ισπανίδα δημοσίευσε "μηνύματα με ιδιεολογικό περιεχόμενο που ήταν ιδιαίτερα ριζοσπαστικό και βίαιο", κάτι που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο απαγορεύει κάθε υπεράσπιση ή εξύμνηση της τρομοκρατίας. Μετά από αυτό η González Camacho καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους. Επειδή όμως έχει καθαρό ποινικό μητρώο, θα αποφύγει τη φυλακή αποδεχόμενη την κατηγορία.

Η υπόθεση αυτή είναι μία από τις λίγες που το τελευταίο διάστημα έχουν φέρει τα όσα γράφουμε στο Twitter μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Τον Ιανουάριο για παράδειγμα, δύο άνθρωποι από τη Μεγάλη Βρετανία καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για 3 μήνες επειδή δημοσίευσαν απειλητικά tweets εναντίον μιας γυναίκας που υποστήριζε τον φεμινισμό μέσα από διάφορες εκστρατείες. Λίγες μέρες αργότερα, ένας άντρας από το Οχάιο καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 16 μηνών επειδή απείλησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama.

[image via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.