Οι Έλληνες Αγαπούν Την Τεχνολογία. Το Λέει Και Η Έρευνα.

eltrun-ericsson-01

Δεν έχει νόημα να σου πούμε πόσο πολύ έχει αλλάξει η τεχνολογία τη ζωή σου. Όχι μόνο τη δική σου ζωή αλλά και τη ζωή των ανθρώπων γύρω σου. Η καθημερινότητα μας έχει γίνει ασύγκριτα πιο εύκολη σε σχέση με 15 ή 25 χρόνια πριν. Ακόμα, έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας χάρη στην τεχνολογία. Κι όμως, η έρευνα που διεξήγαγε το ELTRUN με την υποστήριξη της Ericsson απέδειξε κάτι απογοητευτικό.

Οι Έλληνες χρήστες αποδεικνύονται πολύ πιο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν για να έχουν πρόσβαση στη δημόσια ζωή και για να ελέγχουν τους κρατικούς μηχανισμούς. Παρόλο που βρισκόμαστε σε μία εποχή που τα πάντα (θα έπρεπε να) είναι συνδεδεμένα, οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι από το κράτος και από τη μη χρήση της τεχνολογίας.

Δες ακόμαΈνα Infographic Για Την Κατάσταση Της Επιχειρηματικότητας Στην Ελλάδα

Το 75% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι η μεγαλύτερη ανάγκη για την αξιοποίηση της τεχνολογίας είναι στις Δημόσιες Υπηρεσίες ενώ ακολουθεί η Παιδεία με 60% και η Υγεία με 49%. Η μεγαλύτερη θετική επίδραση από τη χρήση της τεχνολογίας που προβλέπουν οι συμμετέχοντες είναι στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημοσιες αρχές. Απόλυτα λογικό αν σκεφτούμε πόση ώρα περιμένουμε για να παραλάβουμε ένα έγγραφο ή να κάνουμε μία μικρή, διαδικαστική αλλαγή σε κάποιο στοιχείο μας.

ELTRUN Ericsson Infographic

Οι πολίτες θεωρούν ότι η καθημερινότητα τους μπορεί να βελτιωθεί με στοιχειώδη μηχανογράφηση των υπηρεσιών που παρέχει το κράτος. Το 78% πιστεύει ότι η τεχνολογία θα βοηθούσε στην realtime ενημέρωση για τα δρομολόγια των ΜΜΜ ενώ το 87% υποστηρίζει ότι αν τα ιατρικά ραντεβού κλείνονταν μέσω μίας ψηφιακής εφαρμογής, τότε το πρόγραμμα θα τηρούνταν πολύ καλύτερα και θα υπήρχαν λιγότερα προβλήματα.

ELTRUN Ericsson Infographic

Τα παραπάνω στοιχεία δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη αν αναλογιστούμε ότι το 93% των συμμετεχόντων δηλώνει εξοικειωμένο με την τεχνολογία και την χρησιμοποιεί καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο το 7 στους 10 συνδέονται στο internet μέσω του tablet τους ή του smartphone τους ακόμα και όταν βρίσκονται στο σπίτι τους. Επιπλέον, το 55% συνδέεται στο internet ακόμα και όταν βρίσκεται σε μία καφετέρια με φίλους του ή σε χώρους αναψυχής.

ELTRUN Ericsson Infographic

Η σχέση των Ελλήνων με το smartphone τους αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυνατή καθώς το 71% θα ήθελε να πληρώνει τους λογαριασμούς του από το smartphone του, το 69% θα ήθελε να αγοράζει εισιτήρια για ΜΜΜ ενώ το 57% θα εξοφλούσε τις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο.

ELTRUN Ericsson Infographic

Όλα τα παραπάνω τα υποψιαζόμασταν. Δεν προκαλούν έκπληξη και απλώς τα νούμερα επιβεβαίωσαν ότι οι Έλληνες έχουμε συνδεθεί άρρηκτα με την τεχνολογία και προσπαθούμε να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Όμως, χρειαζόμαστε καλύτερες υποδομές για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας αλλά και την οικονομία της χώρας μας.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Οι Έλληνες Αγαπούν Την Τεχνολογία. Το Λέει Και Η Έρευνα.”

  1. Ο/Η DIMITRISK λέει:

    Οι αριθμοί αποτελούν εναργή απόδειξη ότι η παρουσία της τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη και όχι απλά επιλογή.