[Συνέντευξη] Το Supergiftme Σε Βοηθάει Να Αποκτήσεις Το Τέλειο Δώρο

Το Supergiftme είναι ένα ελληνικό startup που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από περίπου ένα χρόνο. Η ιδέα είναι αρκετά απλή. Εσύ διαλέγεις ένα δώρο και στέλνεις μια πρόσκληση στους φίλους σου. Κάθε ένας από αυτούς μπορεί να βάλει ό,τι ποσό επιθυμεί, μέχρι να συμπληρωθεί αυτό που απαιτείται σε κάθε περίπτωση. Τα ατομικά ποσά που βάζουν οι φίλοι σου δεν τα βλέπει ποτέ κανείς - το μόνο που γνωρίζεις είναι το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε.

Αυτές τις μέρες είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικές ερωτήσεις στην ομάδα που το δημιούργησε.

supergiftme-team-01

Ποια είναι η ιστορία του Supergiftme; Πως προέκυψε η ιδέα πίσω από αυτό;

Η ιδέα για το Supergiftme ξεκίνησε μια μέρα που ο συνιδρυτής της εταιρίας, ο Αλέξης Βαλούρδος, προσπαθούσε να κάνει windsurfing. Επειδή δεν φυσούσε πολύ εκείνη την ημέρα, εκείνος σκεφτόταν πόσο καλύτερα θα ήταν αν είχε στη διάθεσή του ένα μεγαλύτερο πανί. Ένα καινούργιο πανί βέβαια είναι αρκετά ακριβό. Και τότε, καθώς θυμήθηκε πως πλησίαζαν τα γενέθλιά του, σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ βολικό να υπήρχε ένας τρόπος ώστε όλοι του οι φίλοι να ήξεραν τι ακριβώς επιθυμούσε και να μπορούσαν να του το πάρουν για δώρο γενεθλίων όλοι μαζί. “Αντί να μου φέρουν πολλά μικρά, άσχετα δώρα”, σκέφτηκε, “θα έπαιρνα ένα δώρο αλλά θα ήταν ακριβώς αυτό που θέλω!”

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή δώρα που διαλέγει ο κόσμος;

Με μεγάλη διαφορά, τα πιο δημοφιλή δώρα είναι tech gadgets: iPads, iPhones, άλλα smartphones και laptops. H επόμενη δημοφιλέστερη κατηγορία είναι ρούχα και παπούτσια (αθλητικά ή μη). Ακολουθούν τα ποδήλατα καθώς και παιδικά κορότσια, κούνιες και έπιπλα παιδικού δωματίου.

Και ποια είναι μερικά από τα πιο περίεργα που σας ζήτησαν να προσθέσετε;

Ένας πολύ φιλόδοξος χρήστης μας ενημέρωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει από τους φίλους του για δώρο ένα μικρό διθέσιο αεροπλάνο. Επίσης, μας έχουν ζητήσει από σπάνιους συλλεκτικούς δίσκους σε βινύλιο μέχρι tailor made ταξίδια σε τρομερούς προορισμούς.

Σήμερα συνεργάζεστε με διάφορα καταστήματα που καλύπτουν ένα ευρύ σύνολο προϊόντων. Πως δέχτηκαν την ιδέα σας οι πρώτες εταιρείες που προσεγγίσατε;

Με μεγάλη ευκολία. Η ιδέα είναι πολύ απλή και οι εμπορικοί μας συνεργάτες συμμετέχουν χωρίς κανένα κόστος, πλην της προμήθειας που παίρνουμε από κάθε πώληση που προκύπτει από το Supergifme. Eπιπλέον, προσφέρουμε τα επιλεγμένα προϊόντα των συνεργατών μας στην ίδια ακριβώς τιμή με αυτούς, οπότε αποτελούμε ένα έξτρα μέσο πώλησης και προώθησης των προϊόντων τους.

Πως βλέπετε το Supergiftme σε μερικά χρόνια από τώρα; Ποια είναι τα σχέδια της ομάδας για το μέλλον;

Στοχεύουμε το Supergiftme να είναι ο ιδανικός τρόπος όλες οι παρέες φίλων, και όχι μόνο, να δίνουν και να παίρνουν πάντα το τέλειο δώρο. Σκοπός μας είναι να μπορείς να ζητήσεις για δώρο από τους φίλους σου, σε realtime από οποιοδήποτε αγαπημένο σου online κατάστημα, τη στιγμή που πλοηγείσαι, μέσω του API μας (Supergiftme button). Τα σχέδια της ομάδας είναι, πολύ σύντομα, το λανσάρισμα του Supergiftme στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μ. Βρετανία.

supergiftme-01

Διάβασε ακόμα:
Δυο Λόγια Με Έναν Από Τους Ιδρυτές Του ParkAround
Η Syntellia Μας Μιλάει Για Το Fleksy Και Την Ομάδα Πίσω Από Αυτό

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.