Η Sony Αποσύρεται Από Την Αγορά Των PC

vaio-01

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες, η Sony ανακοινώνει σήμερα πως βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις για να πουλήσει τον τομέα που αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ένα επενδυτικό ταμείο από την Ιαπωνία. Οι διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Στην σχετική ανακοίνωση της η Sony αναφέρει πως ένας από τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ήταν οι δραστικές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον κόσμο των υπολογιστών, αναφερόμενη φυσικά στον ερχομό των tablets. Ίσως γι αυτό ακριβώς αποφασίζει να εστιάσει στη συνέχεια στο κομμάτι των φορητών συσκευών, δηλαδή στα smartphones και τα tablets.

Εφόσον οι διαπραγματεύσεις πάνε όπως θέλουν και οι δύο πλευρές, ο επόμενος ιδιοκτήτης του brand που γνωρίζουμε τα τελευταία 18 χρόνια ως VAIO θα είναι η Japan Industrial Partners (JIP). Αυτή σχεδιάζει να ιδρύσει μια μικρή εταιρεία, η οποία θα πουλάει τους υπολογιστές της μόνο στην ιαπωνική αγορά. Αυτό σημαίνει πως οι τελευταίοι VAIO θα είναι και οι τελευταίοι που θα είναι διαθέσιμοι στην Ελλάδα, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

[via] [image via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η Sony Αποσύρεται Από Την Αγορά Των PC”

  1. Ο/Η DIMITRISK λέει:

    Xρησιμοποιώ αποκλειστικά laptops Sony Vaio από το 2002 και έχω να πω μόνο τα καλύτερα! Είναι κυριολεκτικά ''σκυλιά'' σε αντοχή και απόδοση. Στην προοπτική συρρίκνωσης-εξαφάνισης του brand στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών, διαφωνώ εναργώς....