Αυτή Η Εφαρμογή Του Google Glass Σε Κρατάει Ξύπνιο Κατά Την Οδήγηση

drivesafe-01

Πριν από λίγους μήνες μια οδηγός από την Καλιφόρνια δέχθηκε κλήση επειδή καθώς οδηγούσε τη μηχανή της, φορούσε ένα ζευγάρι Google Glass. Αυτές τις μέρες το δικαστήριο την αθώωσε, με την αιτιολογία πως δεν αποδείχθηκε πως η συσκευή ήταν σε λειτουργία. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση από τις πολλές που σίγουρα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Η χρήση του Google Glass μας βάζει σε μια νέα εποχή. Έτσι είναι λογικό να υπάρχει ακόμα εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με το αν κάποιος οδηγός επιτρέπεται να φοράει μια τέτοια συσκευή ή όχι. Αυτές τις μέρες μια ομάδα προγραμματιστών μας δίνει μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία του Google Glass για την οδήγηση.

Η εφαρμογή που δημιούργησαν ονομάζεται DriveSafe. Εκμεταλλευόμενη τα δεδομένα που δίνει το επιταχυνσιόμετρο του Google Glass, μπορεί να καταλαβαίνει πότε ο οδηγός πάει να κοιμηθεί. Σε τέτοια περίπτωση από το ακουστικό ακούγεται μια ειδοποίηση. Αν αυτό συμβαίνει συχνά, τότε το DriveSafe θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή πλοήγησης για να οδηγήσει τον οδηγό στο πλησιέστερο μέρος που μπορεί να κάνει μία στάση.

Ανάλογες τεχνολογίες έχουν υλοποιήσει κάποιοι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η Mercedes για παράδειγμα παρατηρεί τις κινήσεις που κάνεις στο τιμόνι και αναγνωρίζει πότε νιώθεις πολύ κουρασμένος. Η Audi από την άλλη πειραματίζεται με μια τεχνολογία που καταγράφει τη θέση των ματιών.

Το πλεονέκτημα της εφαρμογής στο Google Glass είναι πως μπορείς να την χρησιμοποιείς σε όποιο όχημα θέλεις, ανεξάρτητα με το αν ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου έχει υλοποιήσει κάποια τεχνολογία που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.