H Πλαστική Barbie Που Αποσύρθηκε Από Το Αpp Store

screen568x568

Πριν από περίπου 10 ημέρες, έκανε την εμφάνισή της στο App Store μια εφαρμογή εμπνευσμένη από την πλαστική χειρουργική, που σκοπό έχει να φτιάξει εμφανισιακά μια ευτραφή κούκλα τύπου Barbie.

Η εφαρμογή με την ονομασία "Plastic Surgery & Plastic Doctor & Plastic Hospital Office for Barbie Version", αποσύρθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις μέσω μιας καμπάνιας στο Twitter. H εφαρμογή, ενώ από τη μια είχε την ένδειξη "για παιδιά άνω των 9 ετών", από την άλλη ωθούσε τον χρήστη να επέμβει χειρουργικά σε ένα "ατυχές" όπως χαρακτηρίζει κορίτσι με παραπανίσια κιλά, προκειμένου να την κάνει λεπτή και όμορφη. Οι "προβληματικές" περιοχές διορθώνονται με τομές οι οποίες γίνονται με νυστέρι, αλλά και με λιποαναρρόφηση μέσω μιας αντλίας.

screen568x568 (1)

Η περιγραφή της εφαρμογής στο App Store ήταν η εξής:

This unfortunate girl has so much extra weight that no diet can help her. In our clinic she can go through a surgery called liposuction that will make her slim and beautiful. We'll need to make small cuts on problem areas and suck out the extra fat. Will you operate her, doctor.

screen568x568 (3)

Όπως ήταν φυσικό, ο χαρακτηρισμός της εν λόγω εφαρμογής ως "players aged 9+", προκάλεσε τις αντιδράσεις αυτές που οδήγησαν την Αpple να την αποσύρει από το ιντερνετικό κατάστημα. Ο developer Corina Rodriguez έχει βέβαια και άλλες εφαρμογές στο App Store που σχετίζονται με θέματα επεμβάσεων και makeover.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.