Αυτό Συμβαίνει Όταν Στέλνεις SMS Οδηγώντας

text-driving

To αστυνομικό τμήμα του Fort Myers στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ανέβασε ένα βίντεο πριν λίγες ημέρες που δείχνει τί συμβαίνει όταν κάποιος οδηγεί και ταυτόχρονα προσπαθεί να στείλει μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο.

Το περιστατικό είναι πραγματικό και συνέβει  στις 4 Ιανουαρίου στη 1 τα ξημερώματα, όταν ένας νεαρός 23 ετών προσπαθούσε να στείλει SMS με το κινητό τηλέφωνο τη στιγμή που οδηγούσε. Το Pontiac Grand Am άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας, προσέκρουσε σε μια στάση λεωφορείου, στη συνέχεια σε ένα δέντρο και αναποδογύρισε. Ο 23χρονος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, ενώ μετά το περιστατικό παραδέχθηκε στους αστυνομικούς που τον τραβούσαν με την κάμερα από πίσω, πως πήρε τα μάτια του από τον δρόμο προκειμένου να στείλει ένα SMS.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει το Fort Myers Police Department είναι σαφές: μη χρησιμοποιείς το κινητό σου τηλέφωνο ενώ οδηγείς, ιδίως εάν χρειάζεται να κοιτάξεις αλλού, όπως συνέβει σε αυτή την περίπτωση. Αφήνουμε κάτω το αγαπημένο μας smartphone την ώρα που οδηγούμε, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ίσως μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή που να κάνει τη "δουλειά" με φωνητικές εντολές, χωρίς να απομακρύνουμε τα χέρια από το τιμόνι, τα μάτια από τον δρόμο.

Δεν πρέπει να διακινδυνεύουμε τις ζωές μας, τις ζωές άλλων για ένα SMS ή οτιδήποτε σχετικό. Σκεφθείτε τί θα μπορούσε να είχε συμβεί, πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα γεγονότα τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Αυτό Συμβαίνει Όταν Στέλνεις SMS Οδηγώντας”

  1. Ο/Η Γιώργος Καπέλης λέει:

    Πολύ επικίνδυνο όπως και το να μιλά κανεις στο τηλέφωνο. Πλεον κάποια κινητά έχουν εξοπλιστεί με car drive mode που απενεργοποιεί τα πάντα κατα την οδήγηση

    • Ο/Η Chris Bochtis λέει:

      Σκέψου ότι το να μιλάς στο τηλέφωνο είναι λίγο... "καλύτερο" (βάλτε το σε πολλά εισαγωγικά) από το να κάνεις chat ενώ οδηγείς, καθώς πρέπει να πάρεις τα μάτια σου εντελώς απ τον δρόμο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είναι σωστό να χρησιμοποιούμε γενικά το κινητό κατά την οδήγηση.