Η Google Εξαγοράζει Τη Nest Labs Έναντι $3,2 Δις

nest-01

Η Google συμφώνησε να εξαγοράσει τη Nest Labs, την εταιρεία που δημιουργεί τους ομώνυμους έξυπνους θερμοστάτες, για το ποσό των $3,2 δις. Το σύνολο του ποσού είναι σε μετρητά.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Nest θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και υπό την ηγεσία του νυν CEO και συνιδρυτή της Tony Fadell. Ο έτερος συνιδρυτής της εταιρείας Matt Rogers θα μεταφερθεί επίσης στη Google.

Σε ένα blog post του ο Fadell μας εξηγεί πως η απόφαση για την εξαγορά δεν ήρθε στα ξαφνικά, αφού η Google είχε κάποια επαφή με την εταιρεία προτού ακόμα κυκλοφορήσει ο πρώτος θερμοστάτης Nest. Ο ίδιος αναφέρει πως με τη βοήθεια της Google η ομάδα θα καταφέρει να ολοκληρώσει το όραμα της για ένα σπίτι με συνείδηση και να αλλάξει τον κόσμο ακόμα πιο γρήγορα.

Μέχρι σήμερα η Nest Labs έχει συγκεντρώσει επενδύσεις συνολικής αξίας άνω των $80 εκατομμυρίων. Ανάμεσα στους επενδυτές συναντάμε και τη Google Ventures, η οποία όπως μαθαίνουμε είχε ηγηθεί του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας το 2011.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Google Εξαγοράζει Τη Nest Labs Έναντι $3,2 Δις”

  1. […] ακόμα κλείσει μισό χρόνο στην ομάδα της Google, η Nest προχωράει στην εξαγορά της Dropcam, μιας startup […]