Με Το Zoottle Αποκτάς Πρόσβαση Σε WiFi Δίκτυα Εύκολα Και Ανταποδοτικά

zoottle-01
Πόσες φορές δεν έχεις ψάξει τον κωδικό του WiFi σε μια απόδειξη ή δεν έχεις ρωτήσει κάποιον από τους σερβιτόρους για αυτόν; Ίσως πάλι εκμεταλλεύτηκες τα σχόλια στο Foursquare μέσα από μια εφαρμογή σαν το 4sqwifi. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, πρέπει να παραδεχτείς πως κάποιες φορές η αναζήτηση και η σύνδεση σε WiFi δίκτυα είναι μια όχι και τόσο ευχάριστη διαδικασία.

Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να συνδεθείς σε κάποιο WiFi χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή του username και του password, αλλά κάνοντας απλώς ένα-δυο αγγίγματα στην οθόνη; Αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει ένα ελληνικό startup που ακούει στο όνομα Zoottle.

Η ιδέα είναι πολύ απλή. Όταν θέλεις να συνδεθείς σε ένα WiFi που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Zoottle, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κάνεις login με το λογαριασμό σου στο Facebook και να πατήσεις like στη σελίδα του χώρου που βρίσκεσαι. Αυτό ήταν. Πλέον έχεις συνδεθεί.

Τα κέρδη τόσο για σένα, όσο και για την επιχείρηση που το χρησιμοποιεί, είναι προφανή. Από τη μία πλευρά, εσύ γλυτώνεις χρόνο και κόπο. Από την άλλη, επειδή χρησιμοποιείς το Facebook για να συνδεθείς στο δίκτυο, η επιχείρηση μεγαλώνει την κοινότητα της. Έτσι αποκτά τη δυνατότητα να έρχεται σε άμεση επαφή με το κοινό που την ενδιαφέρει περισσότερο, δηλαδή τους πελάτες της.

Το Zoottle δημιουργήθηκε από τον Νεκτάριο Συλλιγαρδάκη, team leader στην eresus, και τον Νίκο Χασιώτη, μηχανικό συστημάτων UNIX στην COSMOTE, οι οποίοι αμφότεροι είχαν δυσανασχετήσει πολλές φορές στο παρελθόν κατά τη διαδικασία αναζήτησης WiFi. Προκειμένου να βγει η ιδέα τους στην αγορά χρειάζονταν ομάδα και χρηματοδότηση. Έτσι πήραν ως μέντορα τον Χρήστο Περάκη, Openfund mentor, angel investor και Country Business Manager για λογαριασμό της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην ομάδα προστέθηκε και ο Νάσος Αναλογίδης, ο οποίος στο παρελθόν ήταν Γενικός Διευθυντής στη Nokia Ελλάδας.

Οι δύο τελευταίοι υλοποίησαν το αρχικό πλάνο για τη χρηματοδότηση του Zoottle από ενδιαφερόμενους επενδυτές και από ιδία κεφάλαια. Έτσι, το ελληνικό startup έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι σήμερα σήμερα ένα ποσό που αγγίζει τα 150.000€. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερες από 50 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενώ έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα για την εξάπλωση του στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.

Δες επίσηςΚάνε Την Ιδέα Σου Πραγματικότητα Μέσα Από Το COSMOTE StartUp

Σχολιάστε >
29 σχόλια
|
Κατηγορίες:

29 απαντήσεις στο “Με Το Zoottle Αποκτάς Πρόσβαση Σε WiFi Δίκτυα Εύκολα Και Ανταποδοτικά”

  1. Ο/Η Stelios λέει:

    Δηλαδή:
    1) για να πάρω WiFi πρόσβαση, χρειάζεται να κάνω like. Ομως για να κάνω like θα πρέπει να έχω ήδη WiFi πρόσβαση. Αφού όμως δεν έχω WiFi πρόσβαση (δεν είναι απαραίτητο να έχω mobile data), δε μπορώ να κάνω like, άρα;;;
    2) Για να κάνω like θα πρέπει να έχω facebook account ή ίσως κάποιο άλλο social account. Αν όμως δεν έχω κάποιο social account δεν παίρνω WiFi πρόσβαση.
    3) Γιατί δλδ. θα πρέπει να κάνω με το ζόρι like σε κάποια επιχείρηση, πριν την ολοκλήρωση της "σχέσης" μου μαζί της; Αν πάω για καφέ, θα πρέπει να κάνω like για να πάρω WiFi, άσχετα ο καφές που ΘΑ μου φέρουν δεν πίνεται και το service είναι απαράδεκτο!

    Μπααα, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω μέχρι σήμερα. Πριν καθίσω ρωτάω... "έχετε δωρεάν WiFi"; Αν ναι, κάθομαι. Αν όχι... χαιρετώ και πάω στη διπλανή "πορτοκαλιά".
    Funds 150.000€;; Φταίω τώρα εγώ, να φτιάξω το φτιάξω σε responsive template μέσα σε ένα Σ/Κ και να δίνω δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις επιχειρήσεις, να δω τί θα κάνουν!! Οπωσδήποτε ναι σε νέες ιδέες, αλλά να υπάρχει μία χρηστικότητα και λογική πίσω από αυτές!!

  2. Ο/Η Alex λέει:

    Πολύ καλό!!!!

  3. Ο/Η nsyll λέει:

    @djstelios:disqus

    1. Η υλοποίηση μας επιτρέπει μερική πρόσβαση στο facebook για να εφικτές οι διαδικασίες του login & like

    2. & 3. έχουμε εναλλακτικούς τρόπους σύνδεσης, άν κάποιος δεν θέλει να συνδεθεί με το fb, όπως με πιστοποίηση του email του ή με password

    ps έχουμε ξοδέψει εκατοντάδες μέρες σε development :)

    H υπηρεσίας δεν υλοποιείτε μόνο με ένα site παρουσίασης αλλά με το λειτουργικό για τον έλεγχο του wifi router, τον μηχανισμό για την πιστοποίηση του χρήστη με διαφορετικές μεθόδους καθώς και τα analytcics που δίνουμε στους διαχειριστές του wifi.

  4. Ο/Η alzachos λέει:

    @nsyll:disqus Συγχαρητήρια που καταφέρατε να το υλοποίησετε και να το παρουσιάσετε τόσο καλά.

  5. Ο/Η DIMITRISK λέει:

    Θετικές οι όποιες κινήσεις και ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας. Η επιτυχία όπως πάντα κρίνεται εκ του αποτελέσματος!...

  6. Ο/Η norad73 λέει:

    Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, εύχομαι να πιάσει και να πάτε super. Καλή επιτυχία!