Το Amazon Θέλει Να Παραδίδει Αντικείμενα Μέσω Drones

amazon-prime-air-01

Όπως ανακοίνωσε ο Jeff Bezos μέσα από μια εμφάνιση του στο 60 Minutes, το Amazon πραγματοποιεί δοκιμές για την παράδοση αντικειμένων στην πόρτα του σπιτιου σου μέσα σε 30 λεπτά. Πως θα το καταφέρει αυτό; Χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πάμε ξανά: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στο σπίτι σου. Μέσα σε 30 λεπτά.

Επειδή γιατί όχι.

Ο Jeff Bezos ανέφερε πως τα drones αυτά θα είναι ικανά να μεταφέρουν αντικείμενα βάρους μέχρι 2,27 kg (το 86% των παραγγελιών ζυγίζουν τόσο ή λιγότερο) μέσα σε μια ακτίνα περίπου 16 km από τα κέντρα διαλογής. Θα είναι επίσης εντελώς αυτόνομα. Το μόνο που θα κάνει το Amazon, είναι να εισάγει στο σύστημα τη διεύθυνση του παραλήπτη.

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Amazon Prime Air, η τεχνολογία θα είναι έτοιμη μέχρι η FAA να δώσει το πράσινο φως για την εμπορική χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον πριν το 2015. Συνεπώς απέχουμε μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να δούμε την υπηρεσία στην πράξη. Μέχρι τότε, ρίξε μια ματιά στο βίντεο που ετοίμασε η εταιρεία:

Ας αγνοήσουμε για ένα λεπτό όλα τα προβλήματα που μπορεί να έρθουν με μια τέτοια υπηρεσία. Ναι, είναι πιθανό κάποια στιγμή κάποιο από τα drones να προκαλέσει ζημιές. Ή ακόμα και να πέσει στο κεφάλι κάποιου περαστικού. Είναι πιθανό επίσης το δέμα να μην φτάσει ποτέ στον προορισμό του, επειδή κάποιος άλλος αποφάσισε να το καταρρίψει με μια καραμπίνα. Πρέπει να παραδεχτούμε όμως πως μια τέτοια τεχνολογία αλλάζει τα πάντα στον χώρο του λιανικού εμπορίου.

Συμφωνώ πως αυτή τη στιγμή μπορείς να παραλάβεις τα προϊόντα σου από το Amazon μέσα σε 1 με 2 μέρες, ανάλογα φυσικά και με την περιοχή που μένεις. Και για πολλούς από εμάς μια τέτοια αναμονή δεν αποτελεί πρόβλημα. Τα 30 λεπτά όμως που υπόσχεται ο Jeff Bezos είναι ένα τεράστιο άλμα. Ανυπομονώ να το δω να γίνεται πραγματικότητα.

[via]

Σχολιάστε >
33 σχόλια
|
Κατηγορίες:

33 απαντήσεις στο “Το Amazon Θέλει Να Παραδίδει Αντικείμενα Μέσω Drones”

  1. Ο/Η DIMITRISK λέει:

    Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου...!!!

  2. […] Google ακολουθεί τα χνάρια του Amazon, αποκαλύπτοντας πως δημιουργεί και πειραματίζεται με […]