Review: Υπηρεσία Εγγραφής Προγραμμάτων Του OTE TV

ote-tv-pvr-02

Αυτό το μήνα κυκλοφόρησε το PVR (Personal Video Recorder) από τον OTE TV, η υπηρεσία που μας επιτρέπει να γράψουμε ένα πρόγραμμα και να το δούμε όποτε θέλουμε και όσες φορές θέλουμε. Το δοκιμάσαμε για μερικές εβδομάδες, και διαπιστώσαμε τα εξής.

Το μηχάνημα που είναι παντρεμένο με την κάρτα είναι το Technicolor DSI 810 PVR. Και λέω “παντρεμένο”, γιατί η κάρτα δεν κάνει τίποτα σε άλλο μηχάνημα και αυτό το μηχάνημα δεν νομίζω ότι κάνει κάτι με άλλη κάρτα.

Καλό είναι να του κάνουμε αμέσως ένα firmware update που θα μας ανεβάσει την ποιότητα του σήματος και θα διορθώσει και κάποια άλλα προβλήματα. Για να κάνουμε force το firmware update πατάμε Back 2485 όταν δούμε το μήνυμα «ρύθμιση προγράμματος» στην οθόνη μας.

ote-tv-pvr-01

Η ποιότητα της εικόνας είναι πολύ καλή, κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι είναι καλύτερη από τον απλό δέκτη του OTE TV και όπως τη βλέπουμε εμείς, είναι σαφώς ανώτερη από της Nova.

Οι ρυθμίσεις του είναι πάρα πολύ απλές και εύκολες. Βασικά ο αποκωδικοποιητής του ΟΤΕ TV PVR είναι προρυθμισμένος στα κανάλια της υπηρεσίας με προαποφασισμένη σειρά και έτοιμος να παίξει εάν βρει δορυφορικό πιάτο που κοιτάει τον δορυφόρο EUTELSAT 9A.

Εγγραφή προγράμματος, που είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει, μπορείς να κάνεις μέσω προγραμματισμού από το EPG επιλέγοντας την εκπομπή που θέλεις ή απλά να πας στο κανάλι που θες και να πατήσεις το Rec. Ο σκληρός δίσκος του είναι 360GB και χωράει αρκετές ώρες εγγραφής. Καλό θα είναι όταν γράφεις να μην αλλάζεις συνέχεια κανάλια, μιας και αυτό δημιουργεί θόρυβο στην εγγραφή. Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υπάρχει εάν έχεις κατεβάσει δύο καλώδια από την κεραία (ο δέκτης ΟΤΕ TV PVR μπορεί να δεχτεί έως 2 κεραίες), οπότε ο δέκτης χρησιμοποιεί το ένα για να γράφει και το άλλο για να βλέπεις. Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει στο μέλλον και το πρόβλημα να σταματήσει σε επόμενο firmware update. Μπορείς πάντως άνετα να γράφεις κάποιο HD κανάλι και να παρακολουθείς ένα άλλο HD κανάλι χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η εγγραφή σου ή ο συντονισμός του καναλιού που βλέπεις – απλά δε θέλει να κάνεις συνέχεια ζάπινγκ.

Ένα από τα θέματα που φέρνουν γκρίνια στον Technicolor DSI 810 PVR είναι ότι δεν μπορείς να επιλέξεις την σειρά εμφάνισης των καναλιών. Αυτό ίσως να μην επηρεάζει τον μέσο χρήστη, αλλά μόνο αυτούς που θέλουν να το σκαλίσουν λίγο παραπάνω. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή "Αγαπημένα" που κάπως απαλύνει τον πόνο των τελευταίων.

Αλλά ότι και να κάνετε, προσοχή: Μην πετάξετε την συσκευασία, τα εγχειρίδια χρήσης και τα έξτρα καλώδια, γιατί εάν αποφασίσετε να σταματήσετε την υπηρεσία θα πρέπει να τα επιστρέψετε όλα πίσω.

ote-tv-pvr-04ote-tv-pvr-05

Η ποιότητα στο πρόγραμμα είναι κάτι υποκειμενικό γι’ αυτό θα παραθέσω μόνο λίγους αριθμούς. Στο HD κανάλι για ταινίες η μέση βαθμολογία που έχουν οι ταινίες στο IMDB ένα τυχαίο Σάββατο είναι 6,3 - νούμερο όχι κακό. Μέσα σε όλα αυτά βάλε το κανάλι Sundance Channel που παίζει ανεξάρτητο κινηματογράφο και το ΟΤΕ Cinema 3 που μεταδίδει μόνο Ελληνικές ταινίες. Συνολικά στο μπουκέτο υπάρχουν 8 κανάλια (τα 3 είναι HD) που προσφέρουν ταινίες και σειρές για όλους τους συνδρομητές και 4 κανάλια (το ένα είναι HD) με ταινίες πρώτης προβολής που απαιτούν μια έξτρα χρέωση για να ξεκλειδώσουν. Περισσότερα για το Cinema on Demand μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ote-tv-pvr-06

Όσον αφορά τα αθλητικά, δυο λέξεις: Premier League. Ένα από τα λίγα πρωταθλήματα στον κόσμο που θα πλήρωνε για να το δει όποιος αγαπάει την στρογγυλή θεά. Ένα από τα μεγάλα ατού της συνδρομητικής OTE TV που την βοήθησε στα μέγιστα να ξεπεράσει τους 200.000 συνδρομητές (λέγεται ότι κάποια στιγμή τους είχαν τελειώσει τα πιάτα και αναγκάστηκαν να αγοράσουν από μαγαζιά για να ικανοποιήσουν την μεγάλη ζήτηση). Προσθέστε και την Formula 1 που έχει και αυτή πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Συνολικά τα αθλητικά κανάλια του ΟΤΕ TV είναι 9 από τα οποία τα 4 είναι σε HD.

Μια άλλη κατηγορία καναλιών που κεντρίζει το ενδιαφέρον και σε κολλάει μπροστά στην οθόνη, τέλος, είναι αυτά που βάζουν ντοκιμαντέρ. Στο ΟΤΕ TV Sat υπάρχουν τα γνωστά History, Nat Geo Wild, Travel, Discovery, κ.ο.κ. Συνολικά τα κανάλια με ντοκιμαντέρ 7 από τα οποία τα 3 είναι HD. Μια πλήρης λίστα με τα κανάλια του ΟΤΕ TV Sat βρίσκεται εδώ.

To ΟΤΕ TV PVR μπορείτε να το αποκτήσετε με 4 ευρώ επιπλέον κόστος από το απλό ΟΤΕ TV, είτε με ένα τηλεφώνημα στο 13888, ή στο ote.gr και φυσικά σε όλα τα μαγαζιά OTE, COSMOTE και Γερμανός.

Οι τιμές για το Full Pack με PVR διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου Full Pack για πελάτες ΟΤΕ €21,90 το μήνα
  • ΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου Full Pack για μη πελάτες ΟΤΕ €31,38 το μήνα
Σχολιάστε >
25 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.