Ποιο iPhone Να Πάρω;

Φέτος η Apple κυκλοφόρησε δύο iPhones, όχι ένα: Το πανάκριβο και ολοκαίνουριο iPhone 5S και το ακριβό και όχι και πολύ καινούριο iPhone 5C. Έστω λοιπόν ότι είσαι στο κουρμπέτι ψάχνοντας νέο κινητό, κι έστω ότι έχεις αποφασίσει ότι θέλεις iPhone. Ποιο να πάρεις; Το ακριβό ή το λιγότερο ακριβό; Το καινούριο ή το σαν-καινούριο; Παρακάτω θα τα βάλουμε κάτω και θα το συζητήσουμε το θέμα, θα ζυγίσουμε υπέρα και κατά, θα επιχειρηματολογήσουμε για τη μια ή την άλλη επιλογή, και θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.

iPhone5C_vs_iPhone5S_Back

1. Ποιο από τα δύο να πάρω;

Το iPhone 5S.

Τέλος άρθρου.

 

Τί;

 

Αυτό ήταν.

 

Δεν έχει άλλο.

 

Τι;

 

Ότι δηλαδή τι; Χρειάζεστε διευκρινήσεις;

 

Ουφ.

 

Λοιπόν, εντάξει. Τα πράγματα έχουν ως εξής:

iPhone5S_Button02

Το iPhone 5S είναι ένα μικροσκοπικό smartphone φτιαγμένο από αλουμίνιο. Έχει υπερβολικά μικρή οθόνη για τα δεδομένα της εποχής, αλλά είναι πάρα πολύ γρήγορο, έχει κορυφαίο hardware, την καλύτερη κάμερα που έχω δει σε κινητό τηλέφωνο, έναν αισθητήρα για δακτυλικά αποτυπώματα στο κουμπί, και είναι λεπτό και πάρα πολύ ελαφρύ. Είναι το καλύτερο iPhone που έχει φτιαχτεί, και ένα από τα καλύτερα smartphones που κυκλοφορούν σήμερα. Κοστίζει από 739 ευρώ χωρίς σύνδεση, που είναι πολλά λεφτά.

(πλήρες review εδώ)

iPhone5C_sides

Το iPhone 5C είναι το περυσινό iPhone με πλαστικό περίβλημα. Αυτά. Ένα καλό smartphone περυσινής τεχνολογίας, που τρέχει τα ίδια applications με το φετινό μοντέλο σχεδόν το ίδιο γρήγορα, έχει λιγότερο καλή κάμερα (αλλά όχι κακή) και λίγο χειρότερη αντοχή στη μπαταρία, και είναι λίγο πιο παχουλό και λίγο πιο βαρύ, και κάπως λιγότερο πολυτελές, καθώς είναι φτιαγμένο από πλαστικό χρώματος λευκού ή άσχημου. Κοστίζει από 639 ευρώ χωρίς σύνδεση που είναι πάρα πολλά λεφτά.

(πλήρες review εδώ)

Τα δύο προϊόντα, που μας τα έστειλε να τα δοκιμάσουμε η COSMOTE, δεν είναι πάρα πολύ διαφορετικά, εδώ που τα λέμε. Η χρήση τους στην καθημερινότητα είναι πολύ παρόμοια. iPhone το ένα, iPhone και το άλλο, iOS 7 τρέχουν και τα δύο, την ίδια μικροσκοπική οθόνη έχουν, οι διαφορές μπορεί να πει κανείς ότι είναι επιφανειακές και/ή μεσοπρόθεσμες. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο η ύπαρξή τους ως ξεχωριστά προϊόντα με τόσο κοντινή τιμή είναι ένας γρίφος. Δεν έχω καταλάβει πώς το σκέφτηκαν στην Apple, ή τι προσπαθούσαν να πετύχουν κυκλοφορώντας πάλι το περυσινό κινητό με πλαστικό κουκούλι και νέα διαφημιστική εκστρατεία. Εκ του αποτελέσματος από ό,τι φαίνεται και σύμφωνα με υποτυπώδη πρώτα στοιχεία το iPhone 5C τα πηγαίνει εμπορικά όπως θα πήγαινε και από μόνο του το iPhone 5, αν κυκλοφορούσε ακόμα με μειωμένη τιμή (η παραδοσιακή πολιτική της εταιρείας).

Οπότε το συμπέρασμα είναι απλό.

Έχεις δυο κινητά.

Ένα ολοκαίνουριο, πιο πολυτελές και ελαφρύ.

Κι ένα περυσινό, παρόμοιο αλλά όχι το ίδιο καλό.

Το δεύτερο κοστίζει το 86% της τιμής του πρώτου.

Αν έχεις λεφτά για να αγοράσεις το δεύτερο, δηλαδή 640 ευρώ για να επενδύσεις σε smartphone το 2013, τότε πιθανότατα έχεις αρκετά για να αγοράσεις και το πρώτο.

Άρα, αν έχεις αποφασίσει ότι θα πάρεις καινούριο iPhone φέτος, πάρε το iPhone 5S. Το άλλο, το πλαστικό, ως αγορά δεν έχει και πολύ νόημα.

iPhones_Front

Σχολιάστε >
728 σχόλια
|
Κατηγορίες:

728 απαντήσεις στο “Ποιο iPhone Να Πάρω;”

  1. Ο/Η mktechnology λέει:

    ''την καλύτερη κάμερα που έχω δει σε κινητό τηλέφωνο'' ;;;;;;;; μαλλον ηθελες να γραψεις την καλυτερη καμερα που εχεις δει σε iphone και οχι σε κινητο τηλεφωνο γενικα! γτ αμα μιλαμε για κινητα τηλεφωνα γενικα το z1 kai 1020 δεν συγκρινονται με το ''φτωχο'' 5s φωτογραφικα !

  2. Ο/Η anon λέει:

    Καλά αυτό είναι άποψη κάποιου που δεν τα πάει καλά με την Άππλε και απλά προσπαθεί να μιλήσει όσο πιο καλά γίνεται για το iphone αλλά και πάλη δεν τα καταφέρνει, επίσης τη εννοείς με μικροσκοπική οθόνη; Πρόλαβες κανένα πιο παλιό κινητό; Ή επειδή η samsung έφτιαξε μια νέα κατηγορία phontablet το iphone είναι μικροσκοπικό; Αν γουστάρεις τεράστια οθόνη να πας στην κατηγορία συσκευών αυτήν και να μην αποκαλείς ένα κινητό τηλέφωνο 5 ιντσών μικροσκοπικό ΕΛΕΟΣ. Δεν ξέρεις γιατί το iphone 5c είναι όπως είναι; Έχει τιμή πολλή κοντά στο κορυφαίο 5s αλλά είναι περσινό όπως ανάφερες και εσύ από πλευράς υλικού αλλά και πλαστικό. Κρατάμε κρατούμενο ότι είναι πλαστικό και ότι είναι πιο φθηνή η κατασκευή του σε κόστος για την Apple.

    Τώρα ας υποθέσουμε ότι η Apple δεν έβγαζε το 5c αλλά έτρεχε στην αγορά το 5S με το 5, η τιμή του 5 με το 5c θα ήταν η ίδια, οι καταναλωτές θα προτιμούσαν το ολοκαίνουργιο 5s και δεν θα πουλούσε τόσο το 5 όσο δηλαδή δεν πουλάει και το 5c ποίο είναι το κέρδος όμως για την Apple; Μα είναι ξεκάθαρο, όσο στοκ και να έχει απο 5c θα της έρχεται πολλή πιο οικονομικό αντι να έτρεχε παραγωγή iphone 5 που είναι αλουμίνιο και είναι ακριβότερο από το 5c σε κόστος παραγωγής.

    Παράλληλα ένα πλαστικό iphone κάνει την ψυχολογία του κόσμου να μην το θέλει και να κάνει την υπέρβαση για το 5s.

    Πανέξυπνη κίνηση από πλευράς Apple και το λένε καθαρά η αριθμοί.
    Για τους haters, πλέον οι αριθμοί στο hardware δεν παίζουν τόσο ρόλο για τους περισσότερους καταναλωτές ούτε και για την Apple. Τι να κάνω ένα κινητό με 8πύρνο επεξεργαστή, 3gb ram 16 megapixel κτλ; Η κάμερα του iphone 5s είναι πλέον καταπληκτική και είναι μόλις 8megapixel, γιατί το λογισμικό της είναι πιο εξελιγμένο, και ο φακός του τραβάει περισσότερο φως που με συνεργασία του λογισμικού είναι καλύτερο και από τα 16megapixel. Ο καταναλωτής θέλει ένα όμορφο, ελαφρύ και δυνατό τηλέφωνο που το λογισμικό του να είναι out of the box κάτι που κάνει καλά μόνο η Apple.

    • Ο/Η Βασίλης Τσαγγαράς λέει:

      Διάβασε - ενημερώσου! Η Αππλε είναι αποδεδειγμένα από τις εταιρείες που ρουφάνε το μεδούλι και την τσέπη των πελατών τους πουλώντας τους φύκια για κορδέλες. Αν θες κινητό για να φωτογραφίζεις είναι σαν να γράφεις ακόμα με γραφομηχανή αντί για το word π.χ. τόσο χάλια δλδ...Παρακάτω τώρα, δεν βλέπω το λόγο, κι εδώ θέλω βοήθεια, να χρυσοπληρώσεις κάτι που σου δίνει παλιά τεχνολογία! " Μα... έστω κι έτσι τρέχει σφαίρα!" θα μου πεις, και θα έχεις δίκιο, multitasking όμως? Γι' αυτό πάρε μια ντουζίνα πυρήνες να έχεις να πορεύεσαι... Αχ! ξέχασα τα αππλε δεν έχουν multi-τέτοιο πως το λέτε εσείς οι τετραπύρηνοι.
      Κονκλούζιον! Αφού θα δώσεις ένα σκασμό λεφτά, πάρε τεχνολογία και όχι marketing. Όσο για κατόχους πανάκριβων android (όπως και της αφεντιάς μου) λίγο - πολύ θύματα είναι κι αυτοί. Κάνεις τη δουλειά σου με τα μισά κι ας μην κρυβόμαστε ,το ξέρουμε όλοι. Όλα αυτά βέβαια τα παίρνω πίσω αν μου πεις οτι ψωνίζεις κάτι για το ντιζάιν και μόνο. Εκεί πάσο...

      • Ο/Η anon λέει:

        Καλησπέρα φίλε. Σίγουρα για εμένα μετρά ΚΑΙ το design. Αλλά δεν στέκομαι μόνο σε αυτό. Είμαι ενημερωμένος για την τεχνολογία. Έχω Android Tablet, Έχω Macbook Pro και τρέχω windows και Linux. Πιστεύω ότι έχω μια ολοκληρωμένη άποψη για τους κυρίαρχους της τεχνολογίας, και αυτό που έχω να πω είναι ότι το Linux είναι ένα από τα αγαπημένα μου λειτουργικά συστήματα, πλήρες από όλες τις πλευρές μαζί με το Mac OS X, από την άλλη δεν ξανά πάω σε Windows ως main OS. Και ο μόνος λόγος που το έχω είναι για το πανεπιστήμιο αλλά ούτε και εκεί το χρησιμοποιούμε. Αλλά να μην βγαίνω από το θέμα. Το Android σίγουρα είναι πολλή καλό λειτουργικό σύστημα αλλά δεν είναι άξιο ακόμα να έχει το χαρακτηριστικό του iOS πού είναι το out of the box. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι πύρινες στο κινητό μου, και μην αναφέρεσαι για multitasking γιατί ούτε το Android έχει τέτοιο! Απόδειξή άνοιξε youtube βάλε ένα τραγούδι να παίξει και παράλληλα μπες στα mail σου και πες μου αν το youtube τρέχει ακόμα. Όσο για την κάμερα, δες πως χαρακτήρισε την φωτογραφική του iphone 5s γνωστός φωτογράφος του national geographic. Δεν μιλάω για επαγγελματική χρήση αλλά για προσωπική. Αλλά όταν ένας πασίγνωστος επαγγελματίας χαρακτηρίζει την προσωπική φωτογραφία πάρα πολλή καλή δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω ούτε και εσύ πιστεύω. Σίγουρα τα προιόντα της Αππλε είναι ακριβά, πολλή ακριβά αλλά δεν σιμένει επειδή κάποιος δεν μπορεί να τα αγοράσει, τα προϊόντα της είναι χάλια. Παράδειγμα ένα Toyota με εξελιγμένη τεχνολογία κάνει την δουλειά του ως αυτοκίνητο εξίσου καλά με ένα Porsche ή μια Ferrari είναι πανάκριβα για αυτά που κάνουν, αλλά και πάλη, είναι κορυφαία.

  3. Ο/Η katon λέει:

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα όσα λέει ο anon. Αυτό όμως που θέλω να προσθέσω είναι ότι τα smartphones είναι κινήτα τηλέφωνα. Αυτό σημαίνει φορητότητα και άρα δεν μπορείς να έχεις μια τεράστια οθόνη και να χαίρεσαι κιόλας ότι έβγαλες κινητό τηλέφωνο με 5 ίντσες οθόνη. Κατά την άποψη μου η οθόνη του iPhone είναι για μένα το όριο της οθόνης ενός κινητού τηλεφώνου. Τώρα όσο για τους "haters" που ανεφέρονται τι να πω. Ας πληρώσουν 600 ευρώ για να αγοράζουν ενα πλαστικό και το τονίζω πλαστικό τούβλο στην τσέπη τους. Επίσης ένα smartphone που από θέμα καινοτομίας δεν αξίζει φράγκο γιατί πολυ απλά δεν έχει κάποια.

    Η Apple φτιάχτηκε για λίγους. Οπότε πολύ απλά σταματήστε να σπάζεστε και μην αγοράζετε Apple προϊόντα και αφήστε εμάς που και καλά αγοράζουμε τα iPhone μόνο για εφέ να χαιρόμαστε. Γι αυτούς που δεν αρκούνται στο "απλά να δουλεύει", το μηλαράκι είναι εκεί.

    • Ο/Η papp0us λέει:

      Να υποθέσω λοιπόν όταν του χρόνου η apple κυκλοφορήσει νέο iPhone με 4.5 η 5" οθόνη, θα το βρεις τερατούργημα και ούτε που θα το κοιτάξεις ε; το nexus μου είναι 4.7" και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη φορητοτητα. Τα phablets είναι μια κατηγορία από μόνα τους με συγκεκριμένο κοινό. Δε σας ανάγκασε κανείς να πάρετε κινητό με 6" οθόνη. Ούτε εγώ μπορώ να με φανταστώ με κινητό 6".Το ότι πουλάνε σαν τρελά όμως κάτι θα έπρεπε να μας πει.
      Έδωσα 300 και πήρα εξαιρετικό κινητό με γυάλινη επιφάνεια πισω και εξαιρετική κατασκευή(Nexus 4) θες premium υλικά; HTC One. Android δε σημαίνει Samsung ,έχετε ξεμείνει από επιχειρήματα και όλα πλέον είναι Samsung.

      Κανένα προϊόν μαζικής παραγωγής, ΚΑΝΕΝΑ, δε φτιάχτηκε για λίγους. Είναι βλακώδες να το υποστηρίζετε, πόσο μάλλον να το πιστευετε κάτι τέτοιο. Εκτός αν πλέον θέλετε τόσο πολύ να αυτοθεωρειστε ευλογημένοι από το Θεό που προτιμάτε apple γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να το κάνετε.

      Απλά δουλεύει;; χαχαχα κανε μου μια χάρη σε παρακαλώ και άλλαξε μου το πληκτρολόγιο σου. Τι δε μπορείς;;; μα πως.. τόσες δυνατότητες.. καλά κάτσε να σου στείλω ένα MP3 να ακούσεις με Bluetooth, Wi-Fi direct η κάτι τέτοιο.. ε; α ναι.. συγνώμη ούτε..

      Μη μιλάτε για πλαστικά κινητά με το 5c στην αγορά.. έκτος αν το 5c φτιάχνεται με πλαστικό από λιωμένο ατσάλι..

      • Ο/Η Adam Kasapakis λέει:

        Εντάξει η apple όντας μία πολύ αξιόπιστη και πρωτοπόρα εταιρία έχει δημιουργήσει φανατικούς οπαδούς (κάτι σαν αυτό που κάνει επίσης η Samsung ) που την εμπιστεύονται τυφλά, είναι λοιπόν προφανές ότι οι χρήστες I phone υποστηρίζουν τις επιλογές της εταιρείας χωρίς πάντα οι επιλογές αυτές να τους βολεύουν. Όπως επίσης είναι προφανές ότι οι περισσότεροι χρήστες θα ήταν πολύ ευχαριστημένοι με ένα I phone με μεγαλύτερη οθόνη.. για αυτό άλλωστε (αν ισχύουν οι φήμες ) σχεδιάζεται I phone με μεγαλύτερη οθόνη. Και βέβαια δεν φτάνει για αυτό το φαμπλετ της Samsung γιατί όλα τα σύγχρονα high end κινητά όλων των εταιρειών έχουν οθόνη 5 ιντσών , αλλά το γεγονός ότι η μικρή οθόνη δεν είναι αρκετή.

      • Ο/Η anon λέει:

        Καλά ανάφερες κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά του iphone που η Apple κλειδώνει για διάφορους λόγους και πολλή σωστά κάνει κατά την άποψη μου. Να αλλάξω το πληκτρολόγιο μου; γιατί ρε μεγάλε; Γιατί να το ρισκάρει και να μπει κάποιο άλλο πληκτρολόγιο που θα δημιουργεί προβλήματα στην εμπειρία χρήσης; Σήμερα 2013 προς 2014 όπου ο καθένας έχει πανεύκολη πρόσβαση σε ηλεκτρονική μουσική, γιατί να μου στείλει κάποιος μουσική που πιθανόν να είναι μολυσμένο αρχείο; Εδώ να αναφέρω και εγώ τα πολλή πιο σοβαρά αρνητικά του android μα δεν είναι άλλο από τις ενημερώσεις π.χ από jellybeen σε kit kat μόνο συσκευές της Google πάρουν το update και οι άλλοι που έσκασαν 600 ευρώ περιμένουν μήνες, το google play έχει παρά πολλές μολυσμένες εφαρμογές και αυτό γιατί δεν ελέγχεται τίποτα, ενώ στο app store προτού κάποιος ανεβάσει πρόγραμμα περνάει από αυστηρούς ελέγχους για την επίδοση και το αν η εφαρμογή δεν είναι μολυσμένη ή παράνομη. Όλοι αυτοί οι περιορισμοί είναι για καλό, αλλά για αυτούς που δεν τους θέλουν είναι ελεύθεροι να πάνε στο andorid αλλά χωρίς να κατηγορούν το iphone.
        ΕΊΝΑΙ ΞΕΚΆΘΑΡΟ η Apple δεν έβγαλε το 5c για να πουλήσει αλλά για να αποσύρει το 5 το οποίο έχει ακριβό κόστος παραγωγής και δεν θέλει με τίποτα να παράγει τηλέφωνο που δεν πουλάει και στοιχίζει πολλά , γιαυτό έβγαλε το 5c πιο φθηνό για αυτήν αρά αποσύρει όλη την παραγωγή του 5 και ότι στόκ μένει είναι κέρδος με σύγκριση να έτρεχε το 5. ΕΠΙΣΗΣ προωθεί το 5s γιατί αν ήταν μαζί στην αγορά το 5s, 5 θα ήταν αρκετοί αυτοί που θα έπαιρναν το 5.

        • Ο/Η papp0us λέει:

          Δηλαδή έβγαλε το 5c για να ΜΗΝ το πουλήσει. Αλήθεια τώρα; Δε θα μπορούσε απλά να πάψει την παραγωγή του 5; Επρεπε να βγάλει μια συσκευή που εξαρχής πίστευε οτι δε θα πάρει κανείς, να χώσει χοντρά λεφτά για να την διαφημίσει, και ολα αυτά απλά επειδή το 5 της έβγαινε ακριβό. Και είναι μάλιστα και ξεκάθαρο.. Μάλιστα..

          Η στρατηγική που μόλις περιέγραψες, θα μπορούσε να ακολουθηθεί απο τον μπαρμπα-μήτσο τον μανάβη στη γωνιά. Αν η Apple έδωσε λεφτά για R&D, κατασκευή,προώθηση και τελική διάθεση μιας συσκευής με μόνο σκοπό ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ λεφτά απο μια άλλη συσκευή, και εσείς το βρίσκετε ξεκάθαρο και λογικό δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω..

          Τι σταματάει αυτούς που θα αγόραζαν το 5 έναντι του 5s να αγοράσουν το 5c; το πλαστικό; Εγώ θυμάμαι οταν ανακοινώθηκε όλοι πίστευαν οτι θα πήγαινε εξαιρετικά στο νεανικό κοινό λόγο χρωμάτων.

          Η Google διαθέτει τα Update του Android μόλις μερικές μέρες μετά την κυκλοφορία της κάθε έκδοσης. Για ακόμα μια φορά ρίχνεις τα λάθη της Samsung και της κάθε Samsung στο Android. Η έκδοση είναι διαθέσιμη, ακόμα και ερασιτέχνες Developers φτιάχνουν Custom roms με τις καινούργιες εκδόσεις. Αν οι εταιρίες ήθελαν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους θα μπορούσαν να το κάνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Δεν κρατάει μαστίγιο η Google για να τις αναγκάσει, και καλά κάνει, αφού το Android είναι ανοιχτή πλατφόρμα, δεν της ανήκει.

          Αφου στο Google Play δεν ελέγχεται τίποτα πως ξέρεις οτι έχει μολυσμένες εφαρμογές; Εγώ δηλαδή τώρα 4-5 χρόνια που έχω Android γιατι δεν έχω πετύχει κάποια απο αυτές, τη στιγμή που κατεβάζω κάθε μέρα 4-5 εφαρμογές για λόγους δοκιμής, απο οποιαδήποτε πηγή; Ξέρεις κάποιον γνωστό σου που κατέβασε μολυσμένη εφαρμογή ή ότι διαβάσεις είναι;

          Γιατι να αλλάξεις το πληκτρολόγιο; επειδή δε σε βολεύει. Εσένα το υπάρχον σε βολεύει, αυτο σημαίνει οτι το ίδιο συμβαίνει και με το υπόλοιπο κόσμο; Μόνο το πλήθος των διαφορετικών πληκτρολογίων και η απήχηση που έχουν στο Android δείχνει ξεκάθαρα πως ο κάθε χρήστης έχει άλλες απαιτήσεις απο το πληκτρολόγιο του.

          Πολύ καλα κάνει που κλειδώνει το Bluetooth για να σε αναγκάσει να περάσεις τα πάντα απο το iTunes; Για ασφάλεια; Μήπως σου στείλει ο αδελφός σου ή ο φίλος σου ξέρω εγώ μολυσμένο MP3; με ιο για iPhone; Και γιατι σου ζητάει με το στανιό πιστωτική ακόμα και για να κατεβάσεις δωρεάν εφαρμογές απο το iTunes; και αυτό για ασφάλεια; Ούτε ο Superman τέτοια αφοσίωση για την ασφάλεια σου.

          Η Apple έχει κατακλειδώσει το iPhone για τους ίδιους λόγους που η Google έχει γεμίσει τα Nexus με εφαρμογές της. Για να εκμεταλευτεί. Η διαφορά έιναι οτι εγώ έχω επιλογή

          • Ο/Η anon λέει:

            Καλά ρε μόνο αυτό κρατάς; Το 5c είναι πιο φθηνό στην κατασκευή, και παίρνει την θέση του 5 γιατί αν το 5 ήταν στην αγορά θα κόστιζε στην άππλε αν δεν πουλούσε, γιαυτό βάζει το 5c για το λόγο ότι όσα πιο πολλά της μίνουν τόσο καλύτερο σε εισαγωγικά κέρδος θα έχει από τι το 5. Απλα.

  4. Ο/Η Yiannis/Pefki λέει:

    θοδωρη δεν ξερω αν εχεις κανει καποια στιγμη, αλλα αν οχι, πρεπει οπωσδηποτε να γραψεις ενα αρθρο για ολους αυτους τους φανατικους τις apple... διαβαζοντας τα σχόλια τους που μιλουν για haters της apple και αλλα τέτοια με πιανουν τα γελια. Χαλαρωστε παιδια...ενα κινητο ειναι απλα παραλογα ακριβο :)

  5. Ο/Η pbok λέει:

    Αγόρασα το 5c για ένα και μόνο λόγο: έχασα το 4s, πήγα την επομένη να πάρω το 5s, δεν το είχαν διαθέσιμο παρα μετά απο 2 εβδομάδες και πήρα το 5c που ήταν άμεσα διαθέσιμο

  6. Ο/Η DIMITRISK λέει:

    Μετά από 13 χρόνια αποκλειστικής χρήσης Νokia, στα τέλη του Οκτώβρη, αγόρασα για πρώτη φορά iPhone και συγκεκριμένα ένα IPhone 5s 32gb silver. Tελικά έπραξα άριστα! Χαλάλι τα ομολογουμένως πολλά 859 ευρώ.