Το Holic Ανοίγει Για Πρώτη Φορά Σε Public Beta

holic-01

Στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα έχεις πολλούς φίλους. Σε άλλους αρέσουν οι startups, σε άλλους το ποδόσφαιρο, σε άλλους η μουσική, σε άλλους οι μόδα και πάει λέγοντας. Τα δικά σου ενδιαφέροντα διαφέρουν και συμπίπτουν με εκείνα διαφορετικών ανθρώπων κάθε φορά. Υπηρεσίες όπως το Facebook και το Google+ θέλουν να μάθουν τα ενδιαφέροντα σου, όχι μόνο για να τα χρησιμοποιήσουν στις διαφημίσεις, αλλά και για να σου εμφανίζουν το περιεχόμενο που είναι πιο πιθανό να σε ενδιαφέρει.

Το Holic είναι ένα καινούργιο ελληνικό startup που στοχεύει στο να λύσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα, της εύρεσης αξιόλογου περιεχομένου που σε ενδιαφέρει.

Για να το πετύχει αυτό βασίζεται στη δύναμη των κοινοτήτων. Κάθε κοινότητα αποτελεί στην ουσία ένα μικρό κοινωνικό δίκτυο, το οποίο χτίζεται γύρω από ένα θέμα. Μπαίνοντας σε μία κοινότητα, ανακαλύπτεις περιεχόμενο που μοιράζονται τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας, δίνεις τις δικές σου προτάσεις και ανταλλάσσεις απόψεις με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα μαζί σου.

Οι κοινότητες έχουν μία ακόμα λειτουργία. Κάθε μία από αυτές περιλαμβάνει μια σειρά από στήλες, που αποτελούν το ιδανικό σημείο συνάντησης μεταξύ όσων ψάχνουν αξιόλογο περιεχόμενο και όσων των παράγουν. Από τη μία πλευρά λοιπόν ο χρήστης μπορεί να βρει ιστορίες που τον αφορούν, χωρίς να ψάχνει με τις ώρες, και από την άλλη οι bloggers και οι δημοσιογράφοι μπορούν να διοχετεύσουν το περιεχόμενο που παράγουν εύκολα και απλά στο κατάλληλο κοινό.

Αυτή τη βδομάδα το Holic προχώρησε στο επίσημο λανσάρισμα του, ως public beta, εγκαινιάζοντας δύο κοινότητες: Hellenic Tech Startups και Gadgetάκηδες. Όπως ίσως σκέφτεσαι ήδη, το Away δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτές. Αργότερα η ομάδα που το αναπτύσσει σκοπεύει να προσθέσει πολλές ακόμα κοινότητες, καλύπτοντας έτσι διάφορες θεματικές κατηγορίες.

Μπορείς να δοκιμάσεις το Holic με μια επίσκεψη στο holic.com.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Holic Ανοίγει Για Πρώτη Φορά Σε Public Beta”

  1. Ο/Η gritzalas λέει:

    Εξαιρετικό στήσιμο, μου θυμίζει και λίγο το triberr σε concept. Αν εξελιχθεί γρήγορα, μπορεί να πιάσει πίτα στο affinity που παίζουν όλοι τώρα και να πουληθεί αρκετά ακριβά (αν αυτός είναι ο στόχος).