Το Twitter Μπαίνει Στο Χρηματιστήριο Της Νέας Υόρκης

twitter-ipo-01

Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα του NYSE (16:30 ώρα Ελλάδας) και την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής του, το Twitter έθεσε την τιμή από την οποία αυτή θα αρχίσει.

Η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει 70.000.000 μετοχές με αρχική τιμή ανά μετοχή τα $26, πιο πάνω δηλαδή από αυτή που περιμέναμε αρχικά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία η εταιρεία θα σηκώσει $1,82 δις. Η συνολική της αξία θα αγγίξει τα $18,3 δις. Έτσι, το Twitter θα ολοκληρώσει τη δεύτερη μεγαλύτερη Internet IPO στην ιστορία μετά από εκείνη του Facebook.

Η μετοχή του θα διαπραγματεύεται με το σύμβολο TWTR.

Update:

Το NYSE άνοιξε στις 16:30, με το #Ring του Twitter:

Για λογαριασμό του Twitter, το καμπανάκι για την έναρξη των διαπραγματεύσεων χτύπησαν οι Patrick Stewart, ένας από τους πρωταγωνιστές του Star Trek, η Vivianne Harr, ένα κορίτσι 9 χρονών που αποφάσισε να κρατήσει για 365 μέρες ένα πάγκο λεμονάδας για να διαμαρτυρηθεί για τη δουλεία και μία εκπρόσωπος του Boston Police Department. Όπως ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός του NYSE, το Twitter οφείλει την επιτυχία του στους ίδιους τους χρήστες και γι αυτό είχαμε αυτή την ασυνήθιστη επιλογή. Εδώ το βίντεο:

Ο Dick Costolo, διευθύνων σύμβουλος του Twitter, βρέθηκε στο χρηματιστήριο και μίλησε στο CNBC για τη σημερινή ημέρα:

Και ένα Vine με εικόνες από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο San Francisco λίγες ώρες πριν τη μεγάλη στιγμή:

ΘυμήσουΟ NYSE Δοκιμάζει Τα Συστήματα Του Για Την IPO Του Twitter

[via, via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.