Δεν Πωλείται Τελικά Η BlackBerry

blackberry-01

Περιμέναμε πως η σημερινή ημέρα θα ήταν σημαντική για τη BlackBerry, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Το Σεπτέμβριο βλέπεις, η Fairfax Financial Holdings κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της καναδικής εταιρείας ύψους $4,7 δις. Η διορία για να ολοκληρωθεί η συμφωνία έληγε σήμερα και επειδή δεν συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό, οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η BlackBerry αποφάσισε να σταματήσει την αναζήτηση κάποιου αγοραστή, κι έτσι η μετοχή της παραμένει στο χρηματιστήριο.

Μετατρέψιμα ομόλογα και ανακατατάξεις

Παράλληλα εξέδωσε μετατρέψιμα ομόλογα συνολικής αξίας $1 δις. Σε περίπτωση που η μετοχή της εταιρείας φτάσει στα $10, τότε τα ομόλογα αυτά μετατρέπονται σε μετοχές. Η Fairfax αγόρασε ομόλογα αξίας $250 εκατομμυρίων, ενώ τα υπόλοιπα $750 εκατομμύρια θα προέλθουν από άλλους ιδιώτες επενδυτές.

Η επένδυση αυτή φέρνει ανακατατάξεις και στη διοίκηση της εταιρείας. Ο Thorsten Heins, που είχε αναλάβει χρέη CEO τον Ιανουάριο του 2012, αφήνει τη θέση του από σήμερα. Αυτή αναλαμβάνει προσωρινά ο John Chen, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει CEO της Sybase και διευθυντής της The Walt Disney Company.

Δες επίσηςBlackBerry Z30 Με Οθόνη 5'' Και BlackBerry 10.2 ΟS

Παρόλο που η BlackBerry αναφέρει στην ανακοίνωση της πως η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία, οι επενδυτές δεν φαίνεται να συμφωνούν μαζί της. Πιο συγκεκριμένα, τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές η μετοχή της πέφτει 16,50% στο pre-market trading.

blackberry-stock-01

Δυσοίωνο το μέλλον της εταιρείας

Αν και τα τελευταία smartphones της BlackBerry έχουν λάβει αρκετά θετικές κριτικές, η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να πουλήσει αρκετές συσκευές. Βλέπει λοιπόν την επένδυση της σε αυτά να μην αποφέρει καρπούς.

Μόλις πριν από μερικές βδομάδες η εταιρεία αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το τρέχον οικονομικό τρίμηνο, ανακοινώνοντας πως περιμένει να έχει λειτουργικές ζημίες ύψους $965 εκατομμυρίων. Παράλληλα ανακοίνωσε πως σκοπεύει να απολύσει 4.500 άτομα από το προσωπικό της.

Παρά τα ομολογουμένως πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο νέος της διευθύνων σύμβουλος δήλωσε σε μια συνέντευξη του στο Reuters πως δεν έχει καμία πρόθεση να κλείσει τον τομέα που κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα.

[via, via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.