Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Το iPad Air

ipad-air-01

Πριν από λίγα λεπτά η Apple παρουσίασε την επόμενη γενιά του iPad, το οποίο από σήμερα αλλάζει όνομα και εμφάνιση.

Πιο λεπτό και πιο ελαφρύ

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που διέρρευσαν κατά τους προηγούμενους μήνες επιβεβαιώθηκαν, μιας και η νέα ταμπλέτα είναι λεπτότερη, ελαφρύτερη και έρχεται με μικρότερο περίγραμμα - όπως δηλαδή και το iPad mini. Πιο συγκεκριμένα, είναι μόλις 7.5 χιλιοστά παχύ και ζυγίζει 450 γραμμάρια, είναι ελαφρύτερο δηλαδή κατά 1/3 περίπου σε σχέση με το iPad 4.

Τι άλλαξε από μέσα;

Ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό του, συναντάμε τον A7 επεξεργαστή με 64 bit αρχιτεκτονική και τον Μ7 επεξεργαστή που γνωρίσαμε με το iPhone 5S και ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση των αισθητήρων της συσκευής. Έτσι, το iPad Air θα είναι έως και 8 φορές ταχύτερο και θα προσφέρει έως και 72 φορές καλύτερη απόδοση στα γραφικά.

Δες επίσηςΤο iPad mini Ανανεώνεται Και Αποκτάει Οθόνη Retina

ipad-air-03

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά συναντάμε την iSight κάμερα των 5 MP στο πίσω μέρος και την FaceTime HD κάμερα από μπροστά με δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 1920x1080 pixels. Η εταιρεία υποστηρίζει πως η μπαταρία του διαρκεί για μέχρι και 10 ώρες χρήσης.

ΔιάβασεΝέα MacBook Pro: Γρηγορότερα, Ελαφρύτερα, Φθηνότερα

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το iPad Air υποστηρίζει το MIMO WiFi 802.11n. Όπως παρατηρείς, η Apple αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει το πρότυπο 802.11ac, αλλά να παραμείνει στην προηγούμενη τεχνολογία με μια μικρή, αλλά βασική βελτίωση. Είναι κάτι το αναμενόμενο, μιας και η εταιρεία συχνά επιλέγει να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης μόνο όταν αυτές έχουν ωριμάσει.

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα;

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στη 1 Νοεμβρίου. Η Apple αποφάσισε να κρατήσει την ίδια τιμή με την προηγούμενη γενιά, κι έτσι η συσκευή θα ξεκινάει από τα $499.

Τέλος, θυμάσαι το iPad 2 που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2011; Όπως μάθαμε, αυτό θα συνεχίσει να πωλείται. Η τιμή του θα είναι $399. Ναι, μόλις $100 πιο κάτω από το iPad Air και στο ίδιο κόστος με ένα iPad mini τελευταίας γενιάς. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο για να το αγοράσεις.

ipad-air-04

ΘυμήσουTim Cook: Πάνω Από 1.000.000 Εφαρμογές Στο App Store

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Το iPad Air”

  1. Ο/Η jim λέει:

    NAI KALA. kai to opoio opos diavazo apo to macworld akomi exei 1 gb ram. Kala krasia. Tha parameino me to palio (tora poia) ipad 3 :P