H Samsung Κλειδώνει Tα Smartphones Aνάλογα Με Την Περιοχή

 

Samsung-Galaxy-Note-3-635-2

Η Samsung ξεκίνησε το κλείδωμα των high end Android smartphones, ανάλογα με την περιοχή που προορίζονται, σύμφωνα με ανακοίνωση που στάλθηκε στην ιστοσελίδα All About Samsung.

Η Samsung  κλειδώνει τα flagship smartphones, κάνοντας τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη

Samsung-lock

Οι πρώτοι κάτοχοι του Galaxy Note 3 διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα αυτοκόλλητο στη συσκευασία που προειδοποιεί για κλείδωμα της συσκευής σε Αμερική και Ευρώπη. Σύμφωνα λοιπόν με τη Samsung, από τη στιγμή που μια συσκευή ενεργοποιηθεί από μια κάρτα SIM μιας χώρας που περιλαμβάνεται στο αυτοκόλλητο της συσκευασίας, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση, το smartphone θα κλειδωθεί αν ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά από μια SIM εκτός της περιοχής που αναγράφεται.

Once a device is activated normally, the regional SIM lock is automatically released, users can enjoy the roaming service as usual and can use other region’s SIM card when travelling

Ποιες συσκευές έρχονται με αυτόν τον περιορισμό;

Ο περιορισμός αυτός αφορά τις συσκευές Galaxy S3, Galaxy S4 και Galaxy S4 Mini, καθώς και τα Galaxy Note 2 και Note 3, που κατασκευάστηκαν από τα τέλη Ιουλίου 2013 και μετά, καθώς θα έρχονται με το αντίστοιχο αυτοκόλλητο στη συσκευασία που θα ενημερώνει για την περιοχή που προορίζεται. Αν κάποιος δηλαδή έχει ένα Samsung, βγει εκτός Ευρώπης και βάλει μια τοπική κάρτα SIM δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή, αντίθετα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια SIM από Ευρώπη με τις αντίστοιχες χρεώσεις roaming. Αν η συσκευή ενεργοποιηθεί στην περιοχή που ορίζει ο κατασκευαστής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη χρήση της συσκευής σε διαφορετική περιοχή. Τέλος, όσες συσκευές κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή χωρίς το ειδικό αυτοκόλλητο, δεν έχουν κανένα περιορισμό.

[ via, via ]

 

Σχολιάστε >
44 σχόλια
|
Κατηγορίες:

44 απαντήσεις στο “H Samsung Κλειδώνει Tα Smartphones Aνάλογα Με Την Περιοχή”

  1. Ο/Η ageor λέει:

    Το ελληνικό κείμενο
    «Αν κάποιος δηλαδή έχει ένα Samsung, βγει εκτός Ευρώπης και βάλει μια τοπική κάρτα SIM δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή, αντίθετα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια SIM από Ευρώπη με τις αντίστοιχες χρεώσεις roaming.»
    δεν αποδίδει σωστά το
    “Once a device is activated normally, the regional SIM lock is automatically released,” a spokesperson said. “Users can enjoy the roaming service as usual and can use other region’s SIM card when travelling.” :(

    • Ο/Η Chris Bochtis λέει:

      Διορθώθηκε, καθώς δεν αναφέρονταν η έννοια του "activated normally", στην οποία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η συγκεκριμένη παράγραφος αφορούσε την αντίθετη περίπτωση.