Τι Πρέπει Να Κάνεις Πριν Εγκαταστήσεις Το iOS 7

ios-7-01

Σε λίγες ώρες κυκλοφορεί το iOS 7, η πιο πρόσφατη ενημέρωση και ίσως η πιο σημαντική από αυτές που έχουμε δει από τότε που δημιουργήθηκε το λειτουργικό της Apple. Το iOS 7 θα γίνει διαθέσιμο για τα iPhone 4, 4S και 5, το iPod Touch 5ης γενιάς, τα iPad 2, 3 και 4 καθώς και για το  iPad mini.

Ανεξάρτητα από τη συσκευή που έχεις, καλό θα είναι να προσέξεις τα παρακάτω πριν το εγκαταστήσεις.

Προχώρησε σε μια εκκαθάριση των εφαρμογών

Κάθε φορά που κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση του iOS, έχουμε μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε το ποιες εφαρμογές θέλουμε να κρατήσουμε και ποιες δεν χρησιμοποιούμε πια. Αυτό θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους έχουν συσκευές χωρητικότητας 16 GB και θέλουν να κάνουν την ενημέρωση over-the-air.

Βεβαιώσου πως η συσκευή είναι φορτισμένη

Ιδιαίτερα αν θέλεις να κάνεις την ενημέρωση το απόγευμα μετά τη δουλειά, είναι πολύ πιθανό τα επίπεδα της μπαταρίας να είναι χαμηλά. Αν η συσκευή σου δεν είναι φορτισμένη, τότε αυτή δεν θα σε αφήσει να εγκαταστήσεις το iOS 7. Γι αυτό, μπορείς να τη φορτίσεις από τώρα.

Δημιούργησε ένα backup των δεδομένων

Μπορεί να είναι το τελευταίο στη λίστα, όμως είναι το πιο σημαντικό. Επειδή πρόκειται για μια ενημέρωση που φέρνει πολλές αλλαγές στο λογισμικό, δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα σε συγκεκριμένες συσκευές. Δημιουργώντας ένα πλήρες backup των δεδομένων σου από πριν, θα είσαι σιγουρος πως δεν θα χαθεί τίποτα.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημιουργήσεις ένα backup:

  • Μέσω iTunes -> Συνδέεις τη συσκευή στον υπολογιστή σου και ανοίγεις την εφαρμογή iTunes. Αν η διαδικασία δεν αρχίσει αυτόματα, μπορείς να το κάνεις εσύ, επιλέγοντας το Back Up Now από την καρτέλα Summary της συσκευής, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

ipad-backup-02

  • Μέσω iCloud -> Πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις της συσκευής, επιλέγεις το iCloud, μετά το Storage & Backup και τέλος το Back Up Now. Η συσκευή θα αρχίσει το συγχρονισμό με τους servers της Apple και η δημιουργία του αντίγραφου ασφαλείας θα γίνει το πολύ μέσα σε μερικά λεπτά.

ipad-backup-01

Δες επίσης:
Η Apple Παρουσιάζει Το iPhone 5S
Το iPhone 5C Είναι Πλέον Επίσημο

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.