Η Samsung Παρουσιάζει Το Έξυπνο Ρολόι Galaxy Gear

galaxy-gear-02

Μετά από πολύ προσμονή η Samsung παρουσίασε σήμερα το Galaxy Gear, ένα έξυπνο ρολόι χειρός που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί παράλληλα με το smartphone σου. Θα κοστίζει $299 και θα κυκλοφορήσει σε 140 χώρες στις 25 Σεπτεμβρίου. Τον αμέσως επόμενο μήνα θα είναι διαθέσιμο παντού.

Το Galaxy Gear περιλαμβάνει μια οθόνη αφής AMOLED 1,63″ με μεταλλικό περίβλημα και λουράκια που προσφέρονται σε 6 διαφορετικά χρώματα. Στα πλάγια έχει μία κάμερα 1.9 MP, την οποία η Samsung ονομάζει Memographer. Η λήψη φωτογραφιών γίνεται με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης.

Από μέσα φοράει έναν επεξεργαστή στα 800 MHz, αρκετά δυνατό δηλαδή για να καλύπτει τις ανάγκες των εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί ή θα δημιουργηθούν για το Galaxy Gear.

Δες επίσηςΤο Νέο Galaxy Note 3 Είναι Μικρότερο Και Την Ίδια Στιγμή Μεγαλύτερο

galaxy-gear-03

Όπως θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο gadget, το Galaxy Gear συνεργάζεται ιδανικά με το smartphone σου. Με τη βοήθεια του Bluetooth συνδέεται με αυτό και σου δίνει τη δυνατότητα να διαβάζεις και να στέλνεις SMS, καθώς και να πραγματοποιείς φωνητικές κλήσεις. Παράλληλα, θα μπορείς να προσθέτεις ειδοποιήσεις στο ημερολόγιο, να ρυθμίζεις το ξυπνητήρι, να ξεκινάς την αναπαραγωγή μουσικής, να βλέπεις την πρόγνωση για τον καιρό και πολλά ακόμα.

Στην αρχή θα λειτουργεί μόνο με τα τελευταία Galaxy Note 3 και Galaxy Note 10.1, ενώ αργότερα θα προστεθεί υποστήριξη και για το Galaxy S4. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν η Samsung σχεδιάζει να υποστηρίξει και άλλες συσκευές.

Είναι ευχάριστο το γεγονός πως η Samsung συνεργάστηκε με αρκετές γνωστές εταιρείες προκειμένου να ετοιμάσουν εφαρμογές αποκλειστικά για την οθόνη των 1,63 ιντσών. Όταν αυτό κυκλοφορήσει κάπου μέσα στον Οκτώβριο θα έρθει με τουλάχιστον 70 εφαρμογές. Ανάμεσα σε αυτές συναντάμε το Path, το Glympse, το Pocket, το Evernote και το RunKeeper.

Δες επίσηςΗ Samsung Ανανεώνει Και Το Galaxy Note 10.1 Με Την 2014 Edition

galaxy-gear-05

Ο Pranav Mistry που παρουσίασε το Galaxy Gear για λογαριασμό της Samsung δήλωσε πως ήθελαν να δημιουργήσουν το wearable gadget του αύριο που όμως είναι σχεδιασμένο για να ταιριάζει στον καθένα. Η αλήθεια είναι πως με μια πρώτη ματιά το Gear φαίνεται να είναι μία από τις πρώτες αξιόλογες προσπάθειες στο χώρο αυτό. Αναμένουμε να δούμε πολλές περισσότερες πολύ σύντομα.

[via, via] [images via]

Σχολιάστε >
6 σχόλια
|
Κατηγορίες:

6 απαντήσεις στο “Η Samsung Παρουσιάζει Το Έξυπνο Ρολόι Galaxy Gear”

  1. […] προσοχή μιας όμορφης γυναίκας. Ο ένας έχει αγοράσει το Galaxy Gear, ενώ ο άλλος χρησιμοποιεί ακόμα μόνο ένα απλό smartphone. […]