Kάνε Tattoo Που Θα Είναι Ορατό Μόνο Με Smartphone

rfid-005

Aν ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά γύρω του, θα δει πως η μόδα με τα tattoo έχει βρει πολλούς υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Αν σκέφτεσαι να κάνεις tattoo και δεν επιθυμείς να είναι ορατό σε όλους, μπορείς να κάνεις ένα ψηφιακό το οποίο θα είναι ορατό μόνο μέσω smartphone.

Η ιδέα ανήκει στον Anthony Antonellis, o οποίος έχει εμφυτέψει στο χέρι του κάτω από το δέρμα ένα ΝFC/RFID chip που περιέχει ένα αρχείο 1 KB σε μορφή GIF. Η εικόνα του digital tattoo είναι ορατή με σκανάρισμα μέσω smartphone, tablet ή card reader. Όπως μάλιστα αναφέρει ο καλλιτέχνης, αυτός ο τρόπος συνήθως  χρησιμοποιείται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά ο ίδιος το χρησιμοποιεί για δημόσιο σκοπό που είναι η επίδοση της τέχνης.

It’s usually used for privacy, but I use it for a public purpose, which is to distribute artwork

Το chip έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, είναι διαθέσιμο για ανάγνωση και η εικόνα μπορεί να αντικατασταθεί με κάποια άλλη στη συνέχεια.

Θα κάνατε ποτέ ένα digital tattoo, ορατό μόνο με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο;


[ via ]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Kάνε Tattoo Που Θα Είναι Ορατό Μόνο Με Smartphone”

  1. Ο/Η Stelios λέει:

    Αν είναι να κάνεις tattoo που θα φαίνεται -και καλά- μόνο με το κίνητο... τί το θέλεις το εμφύτευμα;;

    Φτιάχνεις μια απλούστατη εφαρμογή που θα εμφανίζει στην οθόνη της συσκευής ότι "tattoo" θέλεις.

    Μου φαίνεται ότι μερικοί-μερικοί ψάχνοντας τη "μεγάλη ιδέα", αρχίζουν και μας γεμίζουν με bullshits!

  2. Ο/Η Dimitris Tzouris λέει:

    Από τη στιγμή που δεν είναι μόνιμο, δεν είναι tattoo. Θα μπορούσαμε, πιθανώς, να μιλήσουμε για augmented self, κατά κάποιον τρόπο. Μου θύμισε τα πειράματα με προσθήκες που έκανε ο Στέλιος Αρκαδίου (Stellarc) με το σώμα του, το οποίο θεωρούσε ξεπερασμένο (obsolete).

    • Ο/Η Chris Bochtis λέει:

      Και τα σημερινά, μόνιμα tattoo βγαίνουν με λέιζερ από όσο γνωρίζω. O δημιουργός εδώ μιλά για "digital tattoo".

      • Ο/Η Dimitris Tzouris λέει:

        Πράγματι. Βγαίνουν βασικά αλλά όχι τελείως, από όσο ξέρω και γενικά είναι πολύ επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Η λογική του tattoo ήταν πάντα κάτι που ήθελες να κάνεις και να έχεις μόνιμα πάνω σου, γι' αυτό και συνήθως είναι δύσκολη απόφαση. Το digital tattoo δεν σε βάζει σε τέτοιες σκέψεις καν. Είναι εφήμερο, κάτι σαν wallpaper ή launcher. Σε αντιπροσωπεύει μεν, αλλά όχι για πάντα...