Ο David Karp Του Tumblr Παίρνει $81 Εκατ. Για Να Μείνει Στη Yahoo

david-karp-marissa-mayer-01

Όταν τον περασμένο Μάιο η Yahoo αποκτούσε το Tumblr για περίπου $1 δις, μαθαίναμε πως ο ιδρυτής της υπηρεσίας θα λάμβανε $250 εκατομμύρια σε μετρητά και $29 εκατομμύρια σε μετοχές. Η αμοιβή του όμως δεν τελείωσε εκεί.

Σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσε η Yahoo για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, μαθαίνουμε πως αν ο ο David Karp παραμείνει στη εταιρεία για τα επόμενα 4 χρόνια, αυτός θα πάρει ακόμα $40 εκατομμύρια σε μετρητά και $41 εκατομμύρια σε μετοχές.

Στο ίδιο έγγραφο μαθαίνουμε περισσότερα και για τον τρόπο με τον οποίο φτάσαμε στο τελικό ύψος της εξαγοράς. Ακόμα και για την αγορά της Αμερικής, σχεδόν $1 δις για μία startup όπως το Tumblr είναι πολλά χρήματα. Ίσως περισσότερα από ότι θα έπρεπε. Βλέπουμε λοιπόν πως περίπου τα 3/4 του ποσού αυτού ($751 εκατομμύρια) οφείλονται στην υπεραξία, δηλαδή τη φήμη και την πελατεία. Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, από την άλλη μεριά, άξιζαν μόλις $353 εκατομμύρια. Λαμβάνοντας υπόψη και $114 εκατομμύρια για τις υποχρεώσεις, φτάνουμε στο τελικό ποσό των $990 εκατομμυρίων.

yahoo-sec-filing-01

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Ο David Karp Του Tumblr Παίρνει $81 Εκατ. Για Να Μείνει Στη Yahoo”

  1. […] Δες επίσης: Ο David Karp Του Tumblr Παίρνει $81 Εκατ. Για Να Μείνει Στη Yahoo […]