Η Google Δοκιμάζει Συσκευές Που Μεταφράζουν Σε Πραγματικό Χρόνο

universal-translator-01

Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να δημιουργήσουμε τις συσκευές που συναντάμε σε σειρές όπως το Star Trek και το Dr Who. Ο Hugo Barra, VP - Android Product Management, δήλωσε στους Times του Λονδίνου πως η Google δοκιμάζει ένα τέτοιο σύστημα, το οποίο σήμερα δίνει σχεδόν τέλεια αποτελέσματα όταν μεταφράζει συγκεκριμένες γλώσσες.

Το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι η μετάφραση αυτή καθ’ εαυτή (δεδομένου ότι το Google Translate κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα γραπτά για πάνω από 70 γλώσσες), αλλά η αναγνώριση φωνής. Ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε για συνομιλίες σε εξωτερικό περιβάλλον, όπου υπάρχουν πολλοί θόρυβοι στο παρασκήνιο. Κι όμως μαθαίνουμε πως όταν μεταφράζει συγκεκριμένες γλώσσες (π.χ. αγγλικά - πορτογαλικά), το κάνει σχεδόν τέλεια.

Όταν ολοκληρωθεί το project, θεωρητικά κάποιος θα μπορεί να συνομιλεί με οποιοδήποτε άλλο, αρκεί να χρησιμοποιούν δύο από τις γλώσσες που μπορεί να αναγνωρίσει φωνητικά το σύστημα της Google. Ο ίδιος ο Hugo Barra αναφέρει πως η Google βρίσκεται στις πρώτες φάσης ανάπτυξης του project και πως θα της πάρει μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να το τελειοποιήσει.

[via]

Σχολιάστε >
10 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.