Πώς Από Ένα Σχόλιο Στο Facebook, Μπορεί Να Πας Φυλακή

facebook-jail

Από ένα και μόνο σχόλιο που έκανες στο Facebook μπορεί να πας φυλακή, γι αυτό πρόσεχε τι γράφεις. Ναι σωστά άκουσες, αυτό έπαθε ένας έφηβος από το Tέξας των ΗΠΑ και πλέον περιμένει τη δίκη αντιμετωπίζοντας 8 χρόνια φυλάκιση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 18χρονος Justin Carter έπαιζε το γνωστό Online παιχνίδι "League of Legends" και στη συνέχεια o ίδιος μαζί με ένα φίλο του είχαν μια διαφωνία στο Facebook. Πάνω στη συζήτηση, ειπώθηκε κάτι του τύπου "είσαι τρελός, τα έχεις μπλέξει στο μυαλό σου", για να πάρει την απάντηση από τον Carter: "ναι, σωστά δεν είμαι καλά στο μυαλό μου, γι αυτό και θα πάω σε ένα σχολείο, θα πυροβολήσω παιδιά και θα φάω τις καρδιές τους", ενώ στις επόμενες δύο γραμμές ανέφερε ότι αυτό φυσικά ήταν ένα αστείο, μια πλάκα.

Παρά το "lol" και το "jk" που σημείωσε αμέσως μετά αυτό το σχόλιο, δεν αρκούσε, καθώς μια γυναίκα από τον Καναδά ειδοποίησε την αστυνομία νομίζοντας ότι ο νεαρός σοβαρολογούσε. Η αστυνομία όχι μόνο εντόπισε αμέσως τον Carter, αλλά βρήκε ότι κοντά στο σπίτι του υπήρχε ένα δημοτικό σχολείο. Αποτέλεσμα; Από τις 27 Μαρτίου βρίσκεται στη φυλακή, με τη δίκη του να αναμένεται να αρχίσει σε λίγες ημέρες, την 1η Ιουλίου.

H μητέρα του Carter έχει αναρτήσει ένα post στο change.org που αναφέρει "Release Justin Carter", στην προσπάθειά της να μαζέψει υπογραφές και υποστήριξη από τον κόσμο. Στο σημείωμά της αναφέρει ότι πάρα πολλά παιδιά έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί εξαιτίας των αντιτρομοκρατικών νόμων που ισχύουν στις ΗΠΑ.

facebook-jail

[ via ]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Πώς Από Ένα Σχόλιο Στο Facebook, Μπορεί Να Πας Φυλακή”

  1. Ο/Η Γιώργος Καπέλης λέει:

    Ψιλοαδικη η κατηγορία αλλά τουλάχιστον ο νεαρός πήρε ένα μάθημα. Η μήπως όχι;