Τι Θα Δούμε Κατά Τη Διάρκεια Του Google I/O 2013

google-i-o-2013-01

Μόλις μία μέρα απομένει για την έναρξη του φετινού Google I/O. Όπως μας έχει συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, η Google έχει ετοιμάσει μια πληθώρα από ανακοινώσεις σχετικά με το Android, τον Chrome, το Google+ και τα gadgets της. Ας δούμε όσα γνωρίζουμε πως θα δούμε αυτή τη βδομάδα.

Google Playground

google-playground-01

Πριν από μερικές μέρες διέρρευσε μια νέα έκδοση των Google Play Services, με την οποία έρχεται η υποστήριξη μιας υπηρεσίας σαν το Game Center του iOS. Αυτή φέρνει Achievements, Leaderboards, Matchmaking και Cloud Game Saves. Ήταν κάτι που έλειπε από το Android και που θα κάνει πολύ πιο εύκολο το έργο των developers.

Google Babel

google-babel-01

Εδώ και αρκετούς μήνες μια ομάδα της Google εργάζεται εντατικά για να δημιουργήσει το Babel, μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που θα διαθέσιμη σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών που προσφέρει η Google, από το Gmail μέχρι τον Chrome. Η αντίστοιχη εφαρμογή για το Android πιθανώς να φέρει πονοκεφάλους σε εφαρμογές όπως το Viber, αφού ακόμα κι αν έρχεται αργά, με το όνομα της Google είναι σίγουρο πως θα είναι επιτυχημένο.

Android 4.3

android-key-lime-pie-01

Θα έχεις ακούσει ήδη πως υπάρχει καθυστέρηση στην ανάπτυξη του Android 5.0 που ακούει και στο όνομα Key Lime Pie. Έτσι το λογικό είναι η Google να κυκλοφορήσει στο ενδιάμεσο μια ακόμα ενημέρωση για το λειτουργικό της σύστημα. Ακούγεται πως αυτή θα φέρει υποστήριξη για το Bluetooth Low Energy (BLE) και για το OpenGL ES 3.0, φέρνοντας με αυτά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για περιφερειακά που συνδέονται στην Android συσκευή και ακόμα καλύτερα γραφικά για τα παιχνίδια.

Nexus 7 HD

nexus-7-01

Μέσα στους επόμενους μήνες είναι σίγουρο πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα iPad mini με οθόνη Retina, οπότε η λογική λέει πως η Google θα ακολουθήσει με καλύτερη οθόνη και στο δικό της μικρό tablet. Πιστεύεται πως το Nexus 7 HD θα περιλαμβάνει τον Qualcomm Snapdragon S4 Pro (σ.σ. είναι ο ίδιος επεξεργαστής που φοράει το Nexus 4 και το Galaxy S4), ανάλυση οθόνης 1920x1200 pixels και κάμερα 5 MP στο πίσω μέρος. Η τιμή προφανώς θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με την Google να στοχεύει στα έσοδα από τις αγορές μουσικής/ταινιών/εφαρμογών και τις διαφημίσεις.

Google Now

google-now-01

Το ότι το Google Now έρχεται όπου έχει παρουσία η Google είναι κοινό μυστικό. Πρόσφατα έφθασε στο iOS μέσα από την τελευταία έκδοση του Google Search και τώρα σειρά έχουν οι υπόλοιπες πλατφόρμες. Αυτό αναμένεται να συμβεί με τη βοήθεια του Chrome, ο οποίος όπως φαίνεται θα φιλοξενεί το Google Now και τις φημισμένες πια κάρτες του.

Ανανεωμένα Google Maps

google-maps-01

Πριν από λίγο καιρό διέρρευσε μια νέα έκδοση των Google Maps, στην οποία δε θα συναντάμε πλέον τη γνωστή sidebar, αλλά οι πληροφορίες θα εμφανίζονται σε μια μπάρα πάνω στους χάρτες. Έτσι η Google μεταφέρει την προσοχή του χρήστη από τα κουμπιά και τις διάφορες λειτουργίες, στους ίδιο το προϊόν, τους χάρτες. Αυτή η έκδοση είναι ιδιαίτερα φιλική προς τις mobile συσκευές.

Δες επίσηςΤα Έξυπνα Easter Eggs Της Google Για Το Google I/O 2013

[viavia, via] [image via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Τι Θα Δούμε Κατά Τη Διάρκεια Του Google I/O 2013”

  1. […] μια συσκευή που τρέχει το λειτουργικό της. Με την Google να ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη δική της πρόταση, το Babel, ο ανταγωνισμός στο χώρο […]