Το Google Now Έφθασε Στο iOS, Αλλά Όχι Στην Ελλάδα

google-now-01

 

Από τότε που εμφανίστηκε στο Android μέχρι και σήμερα, το Google Now θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της πλατφόρμας της Google. Εμφανίζει στο χρήστη πληροφορίες για τη διαδρομή που έχει να κάνει, τον καιρό κάθε πρωί, σου υπενθυμίζει τα αεροπορικά ταξίδια και άλλα πολλά. Για το iOS, το περιμέναμε και σήμερα έγινε πραγματικότητα.

Με την τελευταία ενημέρωση του Google Search για iPhone και iPad το Google Now έρχεται πια και στην πλατφόρμα του iOS, αλλά όχι στην Ελλάδα. Αν προσπαθήσεις να το ενεργοποιήσεις μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, θα συναντήσεις ένα μήνυμα που λέει "Google Now isn't yet available in this country". Πόσο αναμενόμενο! Υπάρχει βέβαια μια εναλλακτική.

Η Google χρησιμοποιεί το Region Format για να δει από ποια χώρα είσαι. Πηγαίνοντας στα Settings -> General -> International -> Region Format και επιλέγοντας "United States", θα μπορέσεις να ενεργοποιήσεις το Google Now κανονικά. Αφότου δεις τις πρώτες κάρτες, μπορείς να αλλάξεις ξανά το Region Format σε "Greece". Αυτή η μέθοδος λειτουργεί προς το παρόν, όμως μπορεί να αλλάξει με μια μικρή ενημέρωση της εφαρμογής.

google-now-03

Στα αριστερά οι πρώτες κάρτες που εμφανίζονται, στα δεξιά αυτό που συναντάμε αφού διώξουμε όλες τις κάρτες.

Στο iOS έρχονται 22 από τις 29 κατηγορίες καρτών που είναι διαθέσιμες για όποιον έχει Android. Σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσει από την ίδια την Apple, το Google Now θα εμφανίζει κάρτες μόνο για τις συναντήσεις που έχεις προσθέσει στο Google Calendar, δηλαδή όχι και αυτές που υπάρχουν στο ημερολόγιο του iOS. Η εφαρμογή δεν υποστηρίζει ακόμα τα push notifications, αλλά τουλάχιστον θα βλέπει την τοποθεσία του χρήστη από το background, πριν ακόμα την ανοίξεις.

Για να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του Google Search, μπορείς να πας στο App Store.

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Το Google Now Έφθασε Στο iOS, Αλλά Όχι Στην Ελλάδα”

  1. Ο/Η Alexandros E λέει:

    Φαντάζομαι ότι και να το ενεργοποιήσεις στην Ελλάδα, δεν θα έχει και κάποιο περιεχόμενο να σου δείξει.

    Δεν υποστηρίζεται ούτε το navigation, ούτε το traffic prediction, ούτε το να βρίσκεις αίθουσες για ταινίες, ούτε το package tracking ούτε τίποτα... :p

  2. [...] Alexandros E στο Το Google Now Έφθασε Στο iOS, Αλλά Όχι Στην Ελλάδα [...]

  3. […] “Google Now isn’t yet available in this country”. Μπορούσες βέβαια να παρακάμψεις τον περιορισμό που είχε θέσει η Google, αλλά με αυτό τον τρόπο δεν […]