Πώς Έζησα Τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

marathon-wind-04

Η αψίδα της WIND μετρούσε πόσα ευρώ είχαν μαζευτεί από τους δρομείς που περνούσαν από κάτω

Είναι από εκείνες τις φορές που σκέφτομαι πόσο σωστά έπραξα που δήλωσα συμμετοχή σε μια μεγάλη γιορτή του  αθλητισμού, τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος", μια διοργάνωση, όπου χάρη στη συμμετοχή 10.000 και πλέον δρομέων, η WIND συγκέντρωσε το ποσό των 30.000€ για το Ορφανοτροφείο Θηλέων "Μέλισσα".

Δύο βδομάδες πριν, όταν μου έγινε η πρόταση να τρέξω στον 8ο Μαραθώνιο παρέα με τη WIND και το δικό μας Away.gr, δέχθηκα χωρίς πολλές σκέψεις και παρά το γεγονός ότι το τρέξιμο δεν εντάσσεται μέσα στις αθλητικές μου δραστηριότητες. Οι μέρες πέρασαν πολύ γρήγορα και η Κυριακή του Μαραθωνίου έφτασε πριν το καταλάβω, προλαβαίνοντας να κάνω μόνο μια προπόνηση για τα 5 km που απαιτεί η μικρή διαδρομή του Μαραθωνίου.

Η εκκίνηση της διαδρομής των 5 km θα δινόταν στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, ενώ όλοι οι δρομείς θα τερματίζαμε δίπλα στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Φθάνοντας μια ώρα περίπου πριν στο σημείο συνάντησης, άρχισα να καταλαβαίνω πόσο μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου σε αυτή τη διοργάνωση. Πλήθος κόσμου από δρομείς και μη, είχε πλημμυρίσει όλη την περιοχή. Αφού αφήσαμε τα πράγματά μας στα ειδικά λεωφορεία για να τα παραλάβουμε στο τέλος της διαδρομής, συγκεντρωθήκαμε πίσω από την αφετηρία. Το κλίμα ήταν εορταστικό, συναρπαστικό θα έλεγα!

marathon-wind-01

Ένα μικρό δείγμα μόνο του κόσμου που συμμετείχε αυτή τη χρονιά

Η σκανδάλη απασφαλίζεται, το μπάμ ακούγεται και ο αγώνας μόλις έχει ξεκινήσει! Όλοι οι δρομείς είχαμε ένα πλαστικό "τσιπάκι" δεμένο στα κορδόνια των παπουτσιών μας, το οποίο θα μας χρονομετρούσε μέχρι τον τερματισμό. Αυτό βέβαια προϋπέθετε να πατήσουμε όλοι πάνω σε έναν κόκκινο τάπητα στη γραμμή της εκκίνησης, διαφορετικά δε θα είχαμε αποτελέσματα. Αρκετοί χρησιμοποιούσαμε και εφαρμογές σε κινητά και gadgets, αλλά αυτά θα τα δούμε πιο αναλυτικά σε επόμενο post.

Περίπου 1,30'' έκανα μέχρι να βρεθώ στη γραμμή της εκκίνησης. Τόσοι πολλοί ήταν οι δρομείς, τόσα πολλά και τα χαμόγελα. Παντού γύρω σου έβλεπες πρόσωπα γεμάτα ελπίδα, φιλοδοξία, χαρά, θετική ενέργεια!

Οι πρώτες στροφές στους δρόμους της πόλης διαδέχονταν κάποιες μεγάλες ευθείες και μολονότι η απόσταση συνολικά ήταν μικρή (5 km), κρατούσα δυνάμεις για το τελευταίο χιλιόμετρο. Κόσμος παντού, σε όλη τη διαδρομή, μας έδινε ενέργεια με το χειροκρότημά του, στον καθένα μας χωριστά. Κάποιες εκπλήξεις μας περίμεναν  στη διαδρομή, με μια μπάντα να παίζει μουσική κοντά στην αρχή της διαδρομής, διοργανωτές να μοιράζουν νερά εν κινήσει, λίγο πρίν τη μεγάλη ευθεία της Λ. Νίκης, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

marathon-wind-03

Στην πλατεία Αριστοτέλους μας υποδέχονταν ρυθμικά

"Ε ναι!" σκέφτηκα, τη φάγαμε τη διαδρομή σχετικά άνετα! Τελευταίο χιλιόμετρο, τα πόδια στο κεφάλι και φύγαμε! Έμοιαζε "σαν παρέλαση", όπως ήταν κάποτε οι παρελάσεις, όταν αποτελούσαν γιορτή. Πραγματικά είχα πάντα την απορία πως νιώθει ένας αθλητής που τον χειροκροτεί πλήθος κόσμου και την Κυριακή, πήραμε μια μικρή γεύση από αυτό. Είναι φανταστικό συναίσθημα να σε χειροκροτούν τη στιγμή που τρέχεις για ένα καλό σκοπό. Και τα πόδια μου να μη με κρατούσαν, είμαι σίγουρος ότι θα γέμιζαν φτερά.

Τρέχουμε δυνατά και λίγο πριν την αψίδα που είχε στηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους, μια ομάδα παιδιών με τύμπανα μας έδιναν τον απαραίτητο ρυθμό. Ένας μετρητής είχε στηθεί πάνω στην αψίδα το οποίο έδειχνε πόσα ευρώ είχαν μαζευτεί μέχρι τότε από τους δρομείς που περνούσαν από κάτω.

Ρίχνω μια ματιά και βλέπω "1631€". Ναι, το επόμενο ευρώ για το Ορφανοτροφείο Θηλέων "Μέλισσα" ήμουν εγώ και ήμουν πολύ περήφανος γι αυτό. "Μισή παραλία" ακόμα για να φθάσουμε στον τερματισμό κάτω από τα έντονα χειροκροτήματα του κόσμου. Στο τέλος οι κοπέλες της διοργάνωσης μας περιποιήθηκαν με το παραπάνω, δίνοντάς μας νερό και ένα αναμνηστικό μετάλλιο για τον τερματισμό και τη συμμετοχή μας.

marathon-wind-05

Στον τερματισμό πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για τους δρομείς

Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους έτρεξαν και ιδιαίτερα στους δρομείς των 42 km που ξεκίνησαν από την Πέλλα και τερμάτισαν στον Λευκό Πύργο. Παλικάρια, ανεξαρτήτως φύλου. Για την ιστορία, ο δικός μου ο χρόνος ήταν, όπως προκύπτει, 29:49!

marathon-wind-06

Του χρόνου σκέφτομαι να συμμετέχω ξανά, σε μεγαλύτερη όμως διαδρομή. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ. Βγές σήμερα από την comfort zone σου, σχεδίασε, κάνε κάτι διαφορετικό, τρέξε για τη διοργάνωση, τρέξε για έναν καλό σκοπό, εν τέλει τρέξε για εσένα!

Σχολιάστε >
197 σχόλια
|
Κατηγορίες:

197 απαντήσεις στο “Πώς Έζησα Τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"”