Το Samsung Galaxy S4 Έφτασε Στην Ελλάδα [Hands-On]

galaxys4_1

Το πολυαναμενόμενο high-end smartphone της Samsung έφτασε και στην Ελλάδα! Σε ένα ειδικό event που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στο Free Thinking Zone στην Αθήνα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τη νέα συσκευή, να την περιεργαστούμε και να δούμε τα περισσότερα χαρακτηριστικά της σε δράση. Αυτά μετά το μικρό briefing από τους ανθρώπους της Samsung Hellas που αφορούσε το Galaxy S4, όπου και μπορέσαμε να μάθουμε ορισμένες λεπτομέρειες για το smartphone αυτό, αλλά και να υποβάλλουμε τις όποιες απορίες είχαμε.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του S4 είναι λίγο έως πολύ γνωστά στους χρήστες που παρακολουθούν τη μέχρι τώρα πορεία του. Δε θα αναφερθούμε αναλυτικά στο κινητό αφού θα το κάνουμε μια και καλή, στο review που θα ακολουθήσει τις ερχόμενες εβδομάδες, αλλά θα σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας και τα νέα χαρακτηριστικά που κλέβουν την παράσταση.

Το Galaxy S4, παρά τη μεγαλύτερη οθόνη του σε σχέση με το S3 (5”), καταφέρνει να είναι τόσο ελαφρύτερο, όσο και μικρότερο σε διαστάσεις από τον προκάτοχό του. Όλα αυτά χάρη στο Gorilla Glass 3 και τη λεπτότερη μπαταρία. Το αποτέλεσμα είναι μια συσκευή που «ταιριάζει» στο χέρι πολύ καλύτερα από το S3, παρά την ύπαρξη μιας 5άρας οθόνης, αφήνοντας της αίσθηση μιας μικρότερης και ελαφρύτερης κατασκευής απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Το πλαστικό, ευτυχώς ή δυστυχώς, διατηρείται σαν κύριο υλικό κατασκευής.

Η Super AMOLED οθόνη παράγει πολύ καλούς χρωματισμούς και φωτεινότητα και την ίδια στιγμή η Full HD ανάλυσή της προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια. Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται το S4 και από άποψη επιδόσεων, αφού στο λίγο χρόνο που το είχαμε στη διάθεσή μας εμφανίστηκε ταχύτατο και χωρίς να δυσκολευθεί σε οποιοδήποτε task του αναθέσαμε. Όσο για την κάμερα των 13 -πλέον- megapixels, εκτελεί πραγματικά πολύ καλές λήψεις εικόνας και video, ακόμα και με τη χρήση του ψηφιακού zoom, ενώ τέλος, η αυτόματη/χειροκίνητη εστίαση λειτουργεί υποδειγματικά.

galaxys4_4

Το Galaxy S4 δεν είναι απλά ένα S3 με μεγαλύτερη οθόνη, αν αυτό πιστέψατε. Η Samsung προσπαθεί να αιτιολογήσει πλήρως τον τίτλο του “Life Companion” με τον οποίο προωθεί τη συσκευή, έχοντας δώσει βάρος σε νέα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν τον χρήση στις καθημερινές του δραστηριότητες και θα καταστήσουν το κινητό πραγματικό «σύντροφό» του. Όπως τις νέες «health» εφαρμογές που θα ελέγχουν τη φυσική δραστηριότητα του χρήστη και μπορούν να υπολογίζουν την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων του, αλλά και σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα περιφερειακά που θα κυκλοφορήσει η Samsung (καρδιογράφο, βραχιόλι άθλησης, ακόμη και...ζυγαριά) θα γίνουν απαραίτητες σε όλους. Ή τη δυνατότητα χρήσης του S4 σαν τηλεχειριστήριο υπερύθρων για οποιαδήποτε συσκευή υπάρχει μέσα στο σπίτι, χαρακτηριστικό που δοκιμάσαμε επί τόπου και λειτούργησε πολύ καλά, ακόμα σε συσκευές που δεν ανήκαν στη γκάμα τη Samsung!

Άλλα, νέα χαρακτηριστικά που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του “bloatware” και των “marketing tricks” είναι η διπλή λήψη φωτογραφιών, στην οποία η κύρια και η δευτερεύουσα κάμερα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα, βάζοντας ακόμα και τον «φωτογράφο» στο πλάνο μαζί με τους φίλους ή την οικογένειά του, η λήψη καρέ-καρέ γρήγορων σκηνών δράσης, η δημιουργία animated φωτογραφιών και πολλά ακόμη!

Το S4 διαθέτει επίσης μια πλειάδα αισθητήρων περιβάλλοντος που δεν έχουμε ξαναδεί σε αντίστοιχο smartphone, σε μια προσπάθει να παρέχει στον κάτοχο χρήσιμες πληροφορίες για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί. Κλείνουμε (για τώρα) με τις δυνατότητες αλληλοσύνδεσης πολλών συσκευών S4 μεταξύ τους μέσω Wi-Fi, κατά την οποία θα μπορούν να μοιραστούν εικόνες, video, μουσική, τα πάντα, χαρακτηριστικό που μελλοντικά θα έρθει και σε παλαιότερα μοντέλα της Samsung για να επιτρέψει στους κατόχους τους εύκολη και γρήγορη επικοινωνία και άνετο multiplayer gaming με άλλους χρήστες. Εν γένει η Samsung θέλει να δημιουργήσει ένα μικρό οικοσύστημα συσκευών που θα μπορούν να λειτουργήσουν μεμονωμένα αλλά και ως μία συσκευή ταυτόχρονα. Όσο για την αυτονομία, με μπαταρία των 2600 mAh, σίγουρα θα είναι επαρκής για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών. Περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά θα έχουμε στο αναλυτικό review.

galaxys4_3

Το Samsung Galaxy S4 θα υπάρχει σε δύο εκδόσεις, μια 3G με τον οκταπύρηνο Exynos και μια LTE με τετραπύρηνο Snapdragon. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμη μόνο η δεύτερη έκδοση, χωρίς φυσικά να έχουμε κάποια παραχώρηση σε επιδόσεις ή αυτονομία (τουλάχιστον όχι σημαντική). Η συσκευή αναμένεται στα τέλη Απρίλη με αρχές Μάη και η τιμή λιανικής της θα κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 700 €, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα. Τσιμπημένη, αλλά όχι τόσο για ένα από τα κορυφαία smartphones εκεί έξω.

Σχολιάστε >
43 σχόλια
|
Κατηγορίες:

43 απαντήσεις στο “Το Samsung Galaxy S4 Έφτασε Στην Ελλάδα [Hands-On]”

  1. [...] LG διαθέτει το λευκό Nexus 4 σε μια χρονική περίοδο που Samsung Galaxy S4 και HTC One διατίθενται κανονικά πλέον στην αγορά, [...]

  2. [...] H LG Ανακοινώνει το Nexus 4 Σε Λευκό Χρώμα — Away.gr στο Το Samsung Galaxy S4 Έφτασε Στην Ελλάδα [Hands-On] [...]

  3. [...] Η Samsung Αποκαλύπτει Το Galaxy S4 Mini — Away.gr στο Το Samsung Galaxy S4 Έφτασε Στην Ελλάδα [Hands-On] [...]

  4. […] περιορισμός αυτός αφορά τις συσκευές Galaxy S3, Galaxy S4 και Galaxy S4 Mini, καθώς και τα Galaxy Note 2 και Note 3, που […]