Οι Ομιλητές Του TEDx Thessaloniki 2013

Κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει μέχρι το TEDxThessaloniki 2013. Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Ολύμπιον θα γεμίσει με έμπνευση, ψυχαγωγία, γνώση, γνωριμίες και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις το θέμα είναι η "Δύναμη του Συν(+)", η δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις, να συμμετέχεις, να συνυπάρχεις, η δύναμη να συνεχίζεις.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε αρκετούς ομιλητές. Αυτούς μπορείς να τους βρεις συγκεντρωμένους παρακάτω.

Ευθύμης Παπατζίκης

papatzikis-01

Ο πρώτος ομιλητής που γνωρίσαμε ήταν ο Ευθύμης Παπατζίκης, διακεκριμένος μουσικός, ερευνητής και καθηγητής. Έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαιδευτική ψυχολογία και τη νευροεπιστήμη και έχει εργαστεί σε κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Harvard University και το University of London. Ως βιολιστής, έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες αίθουσες και φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Περσεφόνη Μίττα

mitta-01

Το 1987 οι γιατροί ανακοίνωσαν στην Περσεφόνη πως της απομένουν 3 μήνες ζωής. Σήμερα, νικήτρια πια από τη μάχη με τον καρκίνο, έχει αφιερώσει τη ζωή της στον εθελοντισμό και στους ασθενείς. Με δική της επιμονή ιδρύθηκε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης, η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ευρώπης. Ένα από τα πιο ζωντανά παραδείγματα της Δύναμης του Συν που μπορείς να συναντήσεις.

Χρήστος Στεργίου

stergiou-01

Entrepreneur, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς για ταξίδια στην Ελλάδα σύμφωνα με το Conde Nast Traveller και ένας από τους καλύτερους ταξιδιωτικους πράκτορες σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με το Travel + Leisure. Αυτός είναι ο Χρήστος Στεργίου, ο ιδρυτής του True Greece, που θα βρεθεί μαζί μας στο Ολύμπιον. Πιστεύει πως ακόμα κι αν σου λένε πως ο στόχος σου δεν είναι εφικτός, εσύ μπορεί να έχεις κάτι καινούργιο να προσθέσεις.

Κωνσταντίνος Τζούμας

tzoumas-01

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός, ηθοποιός και performer, ένας καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης. Όσοι τον παρακολουθούν στο ραδιόφωνο, απολαμβάνουν να ακούν για τις εμπειρίες του, τα στιγμιότυπα της ζωής του, αλλά και αναγνώσεις από αποσπάσματα βιβλίων και απαγγελία ποιημάτων. Στο TEDxThessaloniki 2013 μας ετοιμάζει κάτι ιδιαίτερο, αφού δημιουργεί την ομιλία του αλληλεπιδρώντας με την κοινότητα των TEDxSters.

Ηλίας Καλογήρου

kalogirou-01

Την προηγούμενη χρονιά ο δάσκαλος από τον Φουρφουρά κέρδισε το χειροκρότημα όλων, δείχνοντας πως ο καθένας μας μπορεί να πετύχει πολλά, ακόμα και με λίγα μέσα. Ο Ηλίας Καλογήρου είναι καθηγητής φυσικής από το νομό Ηλείας και εξαιρετικό παράδειγμα της τελευταίας πρότασης. Παρουσιάζει τα φυσικά φαινόμενα με τη βοήθεια εποπτικών μέσων διδασκαλίας, κάνοντας έτσι την όλη διαδικασία πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη για όλους. Για τις προσπάθειες του έχει διακριθεί 3 φορές σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για την καινοτομία στην εκπαίδευση.

Belinda Parmar

parmar-01

Έχοντας εργαστεί 18 χρόνια σε μερικές από τις πιο γνωστές διαφημιστικές, η Belinda Parmar είχε απογοητευτεί από τον τρόπο με τον οποίο αυτές σχεδίαζαν τα προϊόντα τεχνολογίας που είχαν ως αποδέκτες τις γυναίκες. Έτσι αποφάσισε να ιδρύσει το Lady Geek, έναν οργανισμό που έχει ως σκοπό να αλλάξει την αντίληψη και τα στερεότυπα που έχουν οι εταιρείες τεχνολογίας απέναντι στις γυναίκες. Σήμερα στο πελατολόγιο της συναντάς ονόματα όπως το τη Vodafone, τη Microsoft, τη Nokia και τη Sony.

Μιχαήλ Ιακωβίδης

jacobides-01

Καθηγητής στην στρατηγική και την επιχειρηματικότητα στο London Business School, σύμβουλος επιχειρησεων, θεσμών και οργανισμών και αρθρογράφος σε διακεκριμένα μέσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η έρευνα του εστιάζει στο πως οι αλλαγές στην τεχνολογία, τον ανταγωνισμό και την απελευθέρωση της αγοράς επηρεάζουν τον κόσμο των επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η HSBC, η Nokia, η Intel, η Lufthansa, παρέχοντας συμβουλές για τη διαμόρφωση της κατάλληλης στρατηγικής σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει.

Γιώργης Γερόλυμπος

gerolimpos-01

Ο Γιώργης Γερόλυμπος είναι φωτογράφος και αρχιτέκτονας. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται μεταξύ της φύσης και της ανθρώπινης επέμβασης, όπως αυτή εντοπίζεται στη σύγχρονη τοπιογραφία. Φωτογραφίζει "ενδιάμεσα" τοπία, τμήματα του περιβάλλοντος που βρίσκονται σε διαρκή μεταβολή λόγω της ανθρώπινης εκμετάλλευσης της γης. Έχει παρουσιάσει τόσο ατομικές, όσο και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει και στην 13η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία.

Ιωσήφ Σηφάκης

sifakis-01

Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι ένας ομιλητής που όσοι σπουδάζουν κάτι σχετικό με την πληροφορική θα γνωρίζουν ήδη. Το 2007 του απονεμήθηκε το Turing Award, το οποίο είναι το αντίστοιχο του Nobel Prize για τον κλάδο της πληροφορικής, για το έργο του πάνω στον έλεγχο μοντέλων. Έχει ιδρύσει το εργαστήριο VERIMAG, το οποίο έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που έχει ως στόχο να προσφέρει καλύτερη ασφάλεια στις πτήσεις. Αυτή χρησιμοποιείται σήμερα σε όλα τα αεροπλάνα.

Κατερίνα Σαρρή

sarri-01

Η Κατερίνα Σαρρή είναι πανεπιστημιακός που έχει αφιερώσει την ακαδημαϊκή της έρευνα και δράση στη μελέτη της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την οποία ασχολείται με συνέπεια τα τελευταία 20 χρόνια. Παράλληλα με την επιστημονική της δραστηριότητα, έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από διάφορες θεσμικές θέσεις. Στο TEDxThessaloniki 2013 θα προσπαθήσει να ανατρέψει την εικόνα που πολλοί έχουν για την επιχειρηματικότητα, στοχεύοντας στην αποδαιμονοποίηση της.

Ed Cooke

cooke-01

Ο Ed Cooke, ένας από τους 122 Grand Masters of Memory σε όλο τον κόσμο, θα βρεθεί μαζί μας στις 13 Απριλίου. Για να κερδίσεις αυτόν τον τίτλο πρέπει να περάσεις δοκιμασίες όπως είναι η αποστήθιση 1.000 τυχαίων ψηφίων μέσα σε 1 ώρα. Καθόλου εύκολα πράγματα, όπως καταλαβαίνεις. Το 2010 και αφού είχε διακριθεί σε μια σειρά από startup διαγωνισμούς, ίδρυσε μαζί με τον Greg Detre το Memrise, μια ιστοσελίδα που έχει ως στόχο να βοηθήσει τον καθένα από εμάς να μάθει πράγματα πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Σπύρος Παλούκης

paloukis-01

Ένας από τους ομιλητές που θα βρρεθούν μαζί μας στο TEDxThessaloniki 2013 είναι ο Σπύρος Παλούκης, ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, φωτογράφος και συγγραφέας. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε εκθέσεις και διαγωνισμούς φωτογραφίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Έχει κυκλοφορήσει 5 βιβλία. Ένα από αυτά, Ο Καρλομάγνος και η κάμαρα με τα μυστικά, έχει συμπεριληφθεί στα 10 καλύτερα βιβλία πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων από το περιοδικό διαβάζω.

Λήδα Καράμπελα

karabela-01

Ο φετινός κύκλος ανακοίνωσης των ομιλητών κλείνει με τη Λήδα Καράμπελα, Corporate Reputation Strategist και Leadership Coach, η οποία σε λίγες θα μας μιλήσει για το πλεονέκτημα της ευτυχίας. Αναγνωρίζοντας το πάθος της για τους ανθρώπους και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί συνδέονται, βοηθάει τους πελάτες της να δουν με καθαρότερο μυαλό μια σειρά από σημαντικά ζητήματα της διοίκησης που τους απασχολούν. Η Λήδα έχει ιδιαίτερη σχέση και με το συνέδριο TED, αφού είναι μία από τους coaches που αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τους TED Fellows στα projects που αυτοί τρέχουν.

Δες επίσης: TEDxThessaloniki 2012: Πως Έζησα Το Πρώτο Μου TEDx

[Disclaimer: Ο Χάρης Τασιούλης είναι μέλος της ομάδας που διοργανώνει το TEDx Thessaloniki 2013 και μέρος του Away.gr είναι μέλη της ομάδας του TEDx Athens.]

Σχολιάστε >
74 σχόλια
|
Κατηγορίες:

74 απαντήσεις στο “Οι Ομιλητές Του TEDx Thessaloniki 2013”

  1. […] Θυμήσου: Οι Ομιλητές Του TEDx Thessaloniki 2013 […]