Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εξετάζει Τα Συμβόλαια Της Apple Με Τους Παρόχους

European Commission

Την προσοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τράβηξαν τα συμβόλαια που συνάπτει η Apple με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από τη δυσαρέσκεια που έδειξαν αρκετοί από αυτούς. Εξετάζουν το κατά πόσο οι όροι που θέτει η Apple παραβιάζουν την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Από ότι αναφέρουν οι New York Times, η Apple βάζει ως όρο σε κάθε συμβόλαιο πως μέσα σε ένα διάστημα -συνήθως- 3 ετών ο πάροχος πρέπει να πουλήσει συγκεκριμένο αριθμό συσκευών. Αν δεν πετύχει το στόχο, τότε είναι αναγκασμένος να πληρώσει τη διαφορά στην Apple. Για να πετύχουν λοιπόν το στόχο, οι πάροχοι πρέπει να δίνουν περισσότερα χρήματα στο marketing του iPhone και του iPad και έτσι μειώνονται τα χρήματα που θα πηγαίνουν για το marketing άλλων συσκευών.

Θα πει κανείς πως η Apple δεν αναγκάζει κανένα πάροχο να υπογράψει ένα τέτοιο συμβόλαιο. Όμως οι τελευταίοι το κάνουν λόγω των καταναλωτών, οι οποίοι θέλουν να αγοράζουν προϊόντα της Apple. Πιο σκληρά συμβόλαια οδηγούν σε πιο έντονο marketing. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε πιο μεγάλη ζήτηση και έτσι ο κύκλος συνεχίζεται.

Μέχρι να γίνει επίσημη καταγγελία από έναν ή περισσότερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως δεν μπορεί να ανοιχτεί υπόθεση εναντίον της εταιρείας από το Cupertino. Οπότε προς το παρόν οι έρευνες παραμένουν επιφανιακές και δεν προχωρούν παραπέρα.

 [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.