Από Το Startup Weekend Athens Βγήκε Και Το Babelverse, Η Δική Σου Ιδέα;

Project Babelverse

Editor's Note: Ακολουθεί guest post από τον Ιωάννη Σκλάβο (@jsclavos). Ο Ιωάννης είναι Community Manager του co-working space 123P και είναι ιδρυτής και διαχειριστής των FreeStuff.gr και DevApp.gr.

Φέτος κληθήκαμε με τον συνεργατικό χώρο 123P να συνδιοργανώσουμε το Startup Weekend Athens 2013. Έχουν γραφτεί πολλά για το τι είναι αυτή η διοργάνωση. Τι παραπάνω θα μπορούσα να προσθέσω στα posts που γράφτηκαν εδώ στο Away.gr ή στο blog του Φώτη Δραγανίδη;

Έτσι, είπα να παρουσιάσω μέσα σε λίγες γραμμές ένα startup που το prototype του δημιουργήθηκε στο Startup Weekend Athens, σε αυτό που έγινε τον Νοέμβριο του 2010 στο Microsoft Innovation Center.

Το Babelverse

Το Babelverse δημιουργήθηκε από την ανάγκη ενός Άγγλου, ενός Γάλλου και ενός Ελληνοαμερικανού να ξεπεράσουν τα προβλήματα της γλωσσικής επικοινωνίας που αντιμετώπιζαν στην Αθήνα. Έτσι ο Josef Dune, ο Mayel de Borniol και μετέπειτα ο Zachary Zorbas έγιναν μια ομάδα.

Τι είναι όμως το Babelverse; Είναι μια πλατφόρμα που μπορεί κάποιος να γραφτεί ως μεταφραστής ή να ζητήσει να του γίνει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο μέσω Skype ή ενός web browser, με κόστος τουλάχιστον 75% χαμηλότερο από το κανονικό.

Αυτή την στιγμή καλύπτει 153 γλώσσες, κάτι που γίνεται πραγματικότητα με τη βοήθεια 5.000 μεταφραστών, από τους οποίους το 15% είναι επαγγελματίες. Έχει πάρει χρηματοδότηση από το 500 Startups και έχει κερδίσει διεθνή βραβεία σε διοργανώσεις όπως το Le Web 2011, το TNW 2012 και το TechCrunch Disrupt 2012. Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να μάθεις περισσότερα για αυτό στο άρθρο που ετοίμασε η Ελένη Νάτση για το Hellenic Startups Association.

Οι δικές σου ιδέες;

Αλλά ας γυρίσουμε στις δικές μας ιδέες ή καλύτερα στις δικές σου! Αν θες να τις δεις να γίνονται πραγματικότητα, τότε σε καλούμε στο Startup Weekend Athens που θα γίνει 15- 17 Φεβρουαρίου στο AKTO Art & Design.

Και για να σας δώσουμε ακόμα ένα κίνητρο, οι πέντε (5) πρώτοι που θα αφήσουν εδώ σε σχόλιο το λόγο που θέλουν να συμμετάσχουν στο #swAthens, θα κερδίσουν και μια δωρεάν συμμετοχή.

[image via]

Σχολιάστε >
12 σχόλια
|
Κατηγορίες:

12 απαντήσεις στο “Από Το Startup Weekend Athens Βγήκε Και Το Babelverse, Η Δική Σου Ιδέα;”

  1. Ο/Η ageor λέει:

    Προσθέτω στα επιτυχημένα startups του SWA και το Colab Athens των Σταύρου Μεσσήνη και Σπύρου Καπετανάκη :)

  2. Ο/Η akikidis λέει:

    Ωραίες πρωτοβουλίες

  3. Ο/Η Fotis Draganidis λέει:

    Δημήτρη ευχαριστούμε για την υποστήριξη..Περιμένουμε όλοι με πολύ ενδιαφέρον να δούμε τα νέα projects για το ASW 2013 :)

    Φώτης

    Υ.Γ.1: Mην με μετρήσετε στους 5 για τα invitations:)
    Υ.Γ.2: Το σωστό link στο post είναι http://draganidis.com/2013/02/05/athens-startup-weekend-2013-how-to-make-the-most-out-of-it/ :)

  4. Ο/Η Sakis Lavopoulos λέει:

    Προσπαθησα και περυσι να ερθω αλλα δεν τα κατάφερα. Κριμα σαν νεος iOS developer θα με ενδιεφερε αρκετά

  5. Ο/Η CoLorFiXation λέει:

    Θα χαιρόμουν πολύ να συμμετείχα στο #swAthens. Είναι ευκαιρία για όλους τους νέους developers να δικτυωθούν και να συμμετάσχουν σε δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και ιδεών! ευχαριστώ!

  6. Ο/Η Fotis Adamakis λέει:

    Ειναι μοναδική εμπειρία. Στο προηγούμενο είχα περάσει τέλεια.

    (Δέν θέλω εισητήριο)

  7. Ο/Η Josef Dunne λέει:

    Yassas se olous! Eurharistoume! We have been on a rollercoaster of a journey after participating in Startegy and Startup Weekend Athens in 2010, it literally changed our lives. We love Greece and are proud to see the startup ecosystem just keep on growing and buzzing. Whatever you do, make sure you take your idea to Startup Weekend Athens on Friday.

  8. Ο/Η NadiaParas λέει:

    κάθε πότε διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις? έχω κάτι κατά νου αλλά δεν θα έχω ολοκλήρωμένη πρόταση αυτή τη βδομάδα. θα ήθελα να συμμετάσχω την επόμενη φορά. 

  9. Ο/Η Antonios Kouris λέει:

    το ASW είναι το απόλυτο μέρος 

  10. Ο/Η dtakis λέει:

    Η κορυφαία διοργάνωση στην Ελλάδα και μαι πραγματική βοήθεια στις ελληνικές start up επιχειρήσεις!