Η Nvidia αποκαλύπτει τον Tegra 4, τον ταχύτερο mobile επεξεργαστή στον κόσμο

Tegra 4

Η βδομάδα που διανύουμε περιλαμβάνει τη CES 2013 και όπως είναι λογικό θα είναι γεμάτη από ανακοινώσεις νέων προϊόντων και τεχνολογιών. Η Nvidia παρουσίασε από τη σκηνή της έκθεσης τον Tegra 4, τον ταχύτερο mobile επεξεργαστή που έχουμε δει, ο οποίος έχει 72 πυρήνες GPU, 4 πυρήνες A15 CPU και υποστηρίζει 4G LTE. Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί, πιστεύεται πως για το νέο επεξεργαστή χρησιμοποιείται τεχνολογία 28nm, σε αντίθεση με τα 40nm που είχαμε για τον Tegra 3.

Ο CEO της εταιρείας, Jen-Hsun Huang, έκανε μια επίδειξη του Tegra 4, βάζοντας τον απέναντι στο Nexus 10, δηλαδή το καλύτερο Android tablet σήμερα όσον αναφορά την επεξεργαστική ισχύ. Το Nexus 10 χρειάστηκε 50 δευτερόλεπτα για να φορτώσει 25 διαφορετικές σελίδες στο web, ενώ την ίδια στιγμή ο Tegra 4 χρειάστηκε μόλις 27 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την εταιρεία ο νέος επεξεργαστής είναι ταχύτερος και από εκείνον που χρησιμοποιεί το iPad 4 ή άλλα tablets.

Tegra 4 Benchmarks

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Nvidia υποστήριξε επίσης πως ο Tegra 4 είναι ο πρώτος επεξεργαστής που επιτρέπει always-on HDR camera. Μέσα από ένα Windows RT tablet η Nvidia έκανε μια επίδειξη, τραβώντας δύο φωτογραφίες την ακριβώς ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα η HDR να δημιουργηθεί ακαριαία. Ρίχνοντας μια ματιά σε πραγματικούς αριθμούς, η σύγκριση με τον επεξεργαστή του iPhone 5 βγάζει ξεκάθαρο νικητή τον Tegra 4, αφού με το smartphone της Apple χρειάστηκε 2 δευτερόλεπτα για να τραβήξει μια HDR φωτογραφία και με το νέο επεξεργαστή της Nvidia μόλις 0,2 δευτερόλεπτα.

[via, via, images]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.