Η Asus και η Acer φέρνουν το τέλος στην ιστορία των netbooks

Asus Netbook

Το όχι και τόσο μακρινό 2007, στην προ-iPad εποχή, τα netbooks αντιμετωπίζονταν ως το μέλλον, κάτι καινούργιο που θα δώσει μια μεγάλη ανανέωση στην αγορά των PC. Είμαστε πλέον στο 2013 και όπως φαίνεται αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά τους. Οι τελευταίες εταιρείες που επέμεναν πως υπάρχει μέλλον για τα netbooks, η Asus και η Acer, σταματάνε με το τέλος του 2012.

Στόχος των δύο αυτών εταιρειών ήταν αρχικά να συνεχίσουν να τα κατασκευάζουν για τις αγορές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, όμως όλοι πλέον βλέπουν αυτές τις περιοχές ως εξαιρετικές αγορές για φθηνά Android smartphones και tablets.

Τα netbooks παρουσιάζονταν ως κάτι εναλλακτικό, κάτι φθηνότερο και πιο φορητό από τα laptops. Σήμερα όμως, που βρίσκεις πολύ καλό tablet από $199 (στη χώρα μας από €269 = $356, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα), καλύπτοντας δηλαδή τόσο το θέμα της φορητότητας, όσο και της τιμής, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσεις στην αγορά ενός netbook.

[via]

Σχολιάστε >
22 σχόλια
|
Κατηγορίες:

22 απαντήσεις στο “Η Asus και η Acer φέρνουν το τέλος στην ιστορία των netbooks”

  1. Ο/Η Αγγελος λέει:

    Το netbook αφορά σοβαρούς χρήστες - επαγγελματιες. Στο netbook μπορείς να εχεις κανονικό λειτουργικό συστημα οπως windows ή linux και να κανεις οτι δουλεια θες. Μπορεις στο tablet ταυτόχρονα να γράφεις σε πολλά εγγραφα, να βλέπεις pdf αρχεία, να κανεις chat, να εχεις ανοικτες σελίδες κλπ???? ουτε για αστείο. Προσωπικά εχω εγκαταστήσει μεχρι και βάση δεδομένων και συνδεόμουν δικτυακά από άλλον Server. Εχει πολύ μεγάλο δίσκο και ενσύρματο ethernet που σημαινει οτι μπορεις να το κανεις και media server χωρις να δεχεσαι ακτινοβολίες. Εχει εξοδο για μεγαλύτερη οθόνη ή projector. ειδικά σε ταξίδια που θες να μην κουβαλάς κατι βαρύ αλλά θες να μπορεις να κανεις την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δουλειά σου χωρίς περιορισμούς ειναι το απόλυτο εργαλείο. Προφανώς η επεξεργαστική ισχύς ειναι ένα θέμα ΑΛΛΑ δεν παιρνεις το netbook σαν το εργαλείο για την κύρια δουλειά σου. Το αγοράζεις σαν ένα πολύ καλό υποκατάστατο του σταθερού υπολογιστή σου ή του laptop, το οποίο υστερεί συγκριτικά με αυτά στην ταχύτητα αλλά σου επιτρέπει να κανεις τα πάντα!!!!! Οπως ειπα κ στην αρχή, όλα αυτά βεβαια αφορούν τους σοβαρούς χρήστες - επαγγελματιες και οχι απλα για να μπαίνεις ιντερνετ, να διαβάζεις ειδήσεις και να περνάς την ώρα σου.

    • Ο/Η Charis Tasioulis λέει:

      Η αλήθεια είναι πως σε ένα Android tablet (το iOS δεν το υπολογίζω, γιατί αυτό που έχει δε λέγεται multitasking) μπορείς να γράφεις σε πολλά έγγραφα, να βλέπεις PDF αρχεία, να κάνεις chat και να έχεις ανοιχτές σελίδες στο Internet. Η εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών είναι το αντίστοιχο ALT + TAB που θα κάνεις στο netbook. Όσον αφορά τις εξόδους, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν tablets με HDMI output. Στο άμεσο μέλλον ο αριθμός τους θα αυξηθεί.

      Σίγουρα, κάποιες εφαρμογές δεν έχουν εξελιχθεί ακόμα τόσο ικανοποιητικά όσο π.χ. στα Windows, όμως συνεχώς βλέπουμε νέες προσπάθειες και βελτιώσεις στις υπάρχουσες.