Επτά, και κάτι ακόμα

640

Σε λίγες ημέρες τούτο εδώ το μέσο κλείνει 7 χρόνια ζωής. Από την αρχή της πορείας του το Away στήθηκε με βάση τρεις απλές αξίες, βασικές όμως για κάθε ανεξάρτητο δημοσιογραφικό μέσο. Ήθος, λόγος και πάθος. Είχαμε και έχουμε τεράστιο, αστείρευτο, πάθος για την τεχνολογία και τα startups, γράφουμε με ήθος και έχουμε πάντα ένα καλό λόγο για το περιεχόμενο που παράγουμε και σας προσφέρουμε. Δεν μας άρεσαν ποτέ τα δελτία τύπου-κονσέρβες, έχουμε γυρίσει πίσω προϊόντα τα οποία εταιρείες μας προσέφεραν "ως δώρο" για να γράψουμε "καλά λόγια". Δεν μας άρεσε αυτή η λογική. Δεν μας κάνει.

Εμείς βάλαμε μπροστά άλλες προτεραιότητες. Αποκλειστικές συνεντεύξεις, παρουσιάσεις νέων ελληνικών web startups, παρουσία σε διεθνή τεχνολογική συνέδρια. Μέσα από αυτές εδώ τις web σελίδες ανακοινώθηκε πριν σχεδόν 3,5 χρόνια και ένα συνέδριο, το οποίο αργότερα γνώρισες με το όνομα TEDxAthens. Η πρώτη οργανωτική ομάδα του TEDxAthens μάλιστα βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην τότε ομάδα του Away.

Αυτά τα 7 χρόνια πολλά έχουν αλλάξει στην τεχνολογική πραγματικότητα της χώρας. Ο όρος "web startup" από αδόκιμος έγινε καθημερινότητα, νέες επενδυτικές εταιρίες έχουν κάνει την εμφάνιση τους, ενώ υπάρχει πλέον διάχυτη η αίσθηση πως το οικοσύστημα βρίσκει τον βηματισμό του. Αυτό τον βηματισμό το Away θα συνεχίσει να τον ακολουθεί και να τον καλύπτει, με τις ίδιες ακριβώς αξίες που είχε όταν ξεκίνησε, 7 χρόνια πριν. Μόνο που σήμερα κάτι αλλάζει, και τα πάντα ξεκινούν και πάλι από την αρχή.

Από τον Νοέμβριο του 2012 το Away έχει ενταχθεί σε μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει από τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο (blogger και συγγραφέας), την Σοφία Μπελούκα (TEDxAthens Soulmate και PR Specialist) και τον υποφαινόμενο. Η Nest Media είναι ένα digital media startup το οποίο θα παράγει ποιοτικό περιεχόμενο. Καλογραμμένα, όμορφα κείμενα για διαφορετικές θεματικές κατηγορίες (κυρίως F&B, γυναίκα και τεχνολογία) για τα online assets τα οποία έχει στην κατοχή της, αλλά και για brands. Το Away θα συναντήσει στην Nest μερικά από τα καλύτερα ελληνικά θεματικά online assets όπως το Spitoskylo και το Rdeco, αλλά και νέες προσπάθειες από μερικούς από τους πλέον ταλαντούχους παραγωγούς περιεχομένου.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί για το τούτο εδώ το μέσο μια απλή ανανέωση της υπόσχεσης που έδωσε πριν από 7 χρόνια, λοιπόν. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος αυτό που ξεκινήσαμε τότε. Μόνο που πια θα το κάνουμε λίγο καλύτερα. Ο Θοδωρής στο τέλος της ομιλίας που είχε κάνει το 2010 στο TEDxAthens για το θάνατο των print media είχε πει πως στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι οι καλές ιστορίες και πως, τελικά, καλές ιστορίες πάντα θα υπάρχουν. Συμφωνούμε. Ξεκινάμε.

Υ.Γ. Θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλους τους ανθρώπους που έχουν γράψει από μια-δύο αράδες μέχρι και μερικές εκατοντάδες κείμενα όλα αυτά τα χρόνια. Η συμβολή σας στην προσπάθεια ήταν θεμελιώδεις.

Υ.Γ.2 Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον καρδιακό φίλο Σίμο Σιλαϊδη ο οποίος έχει υπογράψει σχεδιαστικά της δύο πρώτες εκδόσεις του Away, ενώ έχει σχεδιάσει και το λογότυπο που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα.

Υ.Γ.3. Φωτογραφία: Το Thission Lofts.  Σπίτι του 123P και της Nest Media (η δεύτερη από τον Ιανουάριο του 2013). Δίπλα ακριβώς υπάρχει και ένα Studio. Κατάλαβες.

Σχολιάστε >
6 σχόλια
|
Κατηγορίες:

6 απαντήσεις στο “Επτά, και κάτι ακόμα”

  1. Ο/Η Thodoris Konsoulas λέει:

    Καλή αρχή σας εύχομαι! Παρακολουθώ τακτικά μέσω RSS Reader όλα τα άρθρα σας και χαίρομαι που διαβάζω κάτι διαφορετικό για την τεχνολογία. Ανυπομονώ για τη συνέχεια.

  2. Πέρασαν 7 χρόνια... ακόμα θυμάμαι την 1η έκδοση... Συνεχίστε έτσι.

    Επίσης θυμάμαι και την πρώτη μέρα που άνοιξε το στούντιο :)

  3. Ο/Η Κώστας Techblog λέει:

    Μπράβο Δημήτρη, Σοφία και υπόλοιπη ομάδα :)
    Καλή αρχή και καλή συνέχεια :)

  4. Ο/Η John Karakatsanis λέει:

    Ωραίο το νέο layout!! Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλο το team!

  5. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    Καλή αρxή εύχομαι για τη Nest Media και Χρόνια Πολλά και καλά στο Away και σε όσα άτομα βρίσκονται πίσω από αυτή τη προσπάθεια. Keep Walking!!!