Ο Google Chrome κερδίζει στη μάχη της αναγνώρισης των phishing scams

Μπορεί τα phishing scams να έγιναν πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, όμως οι browsers φαίνεται πως κάνουν ακόμα καλύτερη δουλειά από τους κακόβουλους χρήστες του Internet. Χαρακτηριστικά, το 2009 οι browsers αναγνώριζαν το 46%. Σήμερα το ίδιο ποσοστό έχει εκτιναχθεί στο 92%. Στην τελευταία έρευνα νικητής ανάμεσα στους browsers εμφανίζεται ο Chrome 21, με τους Internet Explorer 10, Safari 5 και Firefox 15 να ακολουθούν.

Τα ποσοστά επιτυχίας του κάθε browser φαίνονται στο παρακάτω διάγραμμα. Την ίδια στιγμή, το ίδιο σημαντική βελτίωση έχουμε και στο χρόνο που χρειάζονται οι browers για να περάσουν ένα νέο phishing scam στη βάση δεδομένων τους, ο οποίος από 16,43 ώρες που ήταν πριν από μερικά χρόνια, σήμερα μειώθηκε σε 4,87 ώρες.

Τα εργαστήρια που πραγματοποίησαν την έρευνα υποστηρίζουν πως αφού οι browsers έχουν αρκετά κοντινά ποσοστά επιτυχίας στο συγκεκριμένο τομέα, για να επιλέξουμε ποιον θα χρησιμοποιούμε, πρέπει να λαμβάνουμε και άλλα στοιχεία υπόψιν μας, όπως είναι το ποσοστό επιτυχίας στην αναγνώριση malware. Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείς να τα βρεις εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
20 σχόλια
|
Κατηγορίες:

20 απαντήσεις στο “Ο Google Chrome κερδίζει στη μάχη της αναγνώρισης των phishing scams”

  1. Ο/Η Dimitriou λέει:

    Ε μα η google είναι εγγύηση σχεδόν σε όλα τα προϊόντα της.