Η Microsoft χαρίζει κατά λάθος δωρεάν ενεργοποίηση των Windows 8 Pro σε πειρατές

Αν δίσταζες να προχωρήσεις στην αγορά των Windows 8 λόγω του κόστους, η λύση έρχεται από την ίδια τη Microsoft. Σίγουρα χωρίς να το θέλει η ίδια. Η εταιρεία αποφάσισε να δίνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου δωρεάν το Windows Media Center Pro για τους κατόχους των Windows 8 Pro, όμως η αναβάθμιση έχει μια περίεργη επίδραση στα Windows 8. Τα ενεργοποιεί μόνιμα. Το θέμα εμφανίστηκε πρώτα σε μια συζήτηση στο Reddit και από τότε φαίνεται πως αρκετοί (όπως το The Verge) το έχουν δοκιμάσει.

Εκμεταλλευόμενοι το συγκεκριμένο bug, οι πειρατές που έχουν κατεβάσει κάποια παράνομη έκδοση των Windows 8 Pro μπορούν πλέον να έχουν μια δωρεάν ενεργοποίηση του λειτουργικού τους συστήματος. Το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται στο KMS (Key Management Service). Οι εταιρικοί χρήστες των Windows μπορούν να στήσουν το KMS σε ένα server στο τοπικό τους δίκτυο και στη συνέχεια να εγκαταστήσουν τα Windows 8, τα οποία λειτουργούν (σχεδόν κανονικά) για 180 ημέρες χωρίς να απαιτείται ενεργοποίηση.

Λέμε σχεδόν κανονικά, γιατί, για παράδειγμα, η λειτουργία αύξησης/μείωσης της έντασης του ήχου δε λειτουργεί. Έχοντας αυτό στο μυαλό, δημιουργήθηκαν πειρατικοί servers στο web που τρέχουν το KMS, οπότε κάποιος έπρεπε απλά να τους χρησιμοποιήσει κάθε 180 ημέρες για να πάρει νέο κλειδί. Αν τώρα μετά τη χρήση ενός πειρατικού KMS κλειδιού προχωρήσεις στην εγκατάσταση της αναβάθμισης που περιλαμβάνει το Windows Media Center Pro, το KMS κλειδί που χρησιμοποίησες αρχικά θα αντικατασταθεί από το νέο που σου έστειλε η Microsoft.

Πλέον, τα Windows 8 αντί για το "Windows is activated until...", θα εμφανίζουν "Windows was activated on..." και εσύ θα έχεις μια πλήρως λειτουργική (αλλά ταυτόχρονα παράνομη) έκδοση τους χωρίς κάποιο κόστος.

[via]

Σχολιάστε >
62 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.