Nokia maps vs All [Infographic]

H Nokia, μετά την παρουσίαση των νέων Lumia 920 και Lumia 820 με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8, αλλά και τα λάθη στην παρουσίαση και τα "πειράματα" με τη λειτουργία PureView της κάμερας του Lumia 920, αφού μας είπε γιατί το νέο Lumia 920 είναι καλύτερο από το iPhone 5, φαίνεται πως θέλει να διασκεδάσει ακόμα περισσότερο τις εντυπώσεις, τώρα που έχει την ευκαιρία.

Ποια ευκαιρία; Mα φυσικά το θέμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη νέα εφαρμογή για χάρτες που δημιούργησε η Apple για το iOS6. Η εφαρμογή Apple maps βρίσκεται στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να έχει αρκετά προβλήματα όπως είδαμε. Aυτή τη φορά Nokia βάζει στο παιχνίδι της σύγκρισης πέρα από το iPhone 5 και το Galaxy S III, συγκρίνοντας ουσιαστικά τους χάρτες της με αυτούς των Google και Apple. Το πρώτο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι η οffline λειτουργία στα Nokia maps, όπου ο χρήστης στο Lumia 920 μπορεί να κατεβάσει τους χάρτες ολόκληρων πόλεων και να τους δουλέψει όποτε επιθυμεί, τη στιγμή που στο Galaxy S III ναι μεν μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά όχι οπουδήποτε, χωρίς μάλιστα να υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί ολόκληρη η πόλη. Επίσης, δεν έχει τη δυνατότητα για search και routing σε offline λειτουργία, όπως έχει στα Nokia maps. Αντίθετα, στο iPhone 5 δεν υπάρχει καμιά από τις παραπάνω δυνατότητες των δύο ανταγωνιστών. Επιπλέον, η Nokia καλύπτει 110+ χώρες για turn-by-turn navigation έναντι 39 χωρών της Google και 56 της Apple.

Ένα δεύτερο σημείο που χρήζει αναφοράς, είναι εκεί που ομολογεί η Nokia ότι ουσιαστικά χάνει από τα Google maps, που είναι τα traffic updates, καλύπτοντας 26 χώρες έναντι 47 των Google maps και 23 των Apple maps. Ωστόσο, η Nokia παραθέτει την κάλυψη που έχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη αυτή και οι ανταγωνιστές της, σε ότι αφορά τις turn-by-turn φωνητικές οδηγίες.

Πάνω, είναι η κάλυψη των Nokia maps, κάτω αριστερά των Google maps και κάτω δεξιά των iOS maps.

 

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.