Haiku Deck για καλύτερες ιστορίες

Η παρουσίαση είναι το Α και το Ω για το κοινό που παρακολουθεί. Αν το περιεχόμενο ή ιδέα που θες να παρουσιάσεις είναι super duper μα η παρουσίαση υστερεί, την έβαψες. Αν το περιεχόμενο δεν είναι καλό, μα η παρουσίαση σκίζει, δεν την έβαψες, τουλάχιστο προσωρινά. Αν έχεις το Haiku Deck για βοηθό, πιθανό να έχεις μια καλή ιστορία και μια εξίσου καλή παρουσίαση.

Το Haiku Deck, ένα free application για iPad, έχει ως στόχο να μην δημιουργηθεί ποτέ ξανά μια άσχημη παρουσίαση με κακές-φτωχές εικόνες, πολλά κείμενα, περίπλοκα εφέ, φανταχτερά πλαίσια και καμία ομοιομορφία. Με μερικά απλά βήματα ο χρήστης μπορεί να ψάξει φωτογραφίες ανάμεσα σε περισσότερες από 35 εκατομμύρια πηγές. Στη συνέχεια μπορεί να προσθέσει κείμενα και τη διάταξη όλων των στοιχείων όπως του αρέσει. Το αποτέλεσμα, εάν δεν υπερφορτωθούν οι διαφάνειες έχει όλες τις προοπτικές για να είναι εκπληκτικό: minimal, απλό, λιτό, επαρκές. Ο χρήστης μπορεί να δείξει την παρουσίαση ή να την μοιραστεί σε facebook και twitter. Το μειονέκτημα του app είναι η ανεπάρκεια επιλογών όπως η πρόσθεση γραφημάτων, εφέ στις διαφάνειες ή τα bullet points.

Έχω ήδη κατεβάσει το εργαλείο και έχω εντυπωσιαστεί από τις φωτογραφίες που βγάζει η αναζήτηση. Να σημειώσω πως τις περισσότερες από αυτές που εμφανίζει θέλω να τις κλέψω. Παράλληλα, με κάθε αναζήτηση το Haiku Deck εμφανίζει σχετικές λέξεις κλειδιά με το θέμα που ψάχνει ο χρήστης ώστε να τον βοηθήσει. Έξυπνο! Συνήθως η αναζήτηση φωτογραφιών για παρουσίαση μου παίρνει (και σε εμένα και σε εσάς φαντάζομαι) χρόνο. Aν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, αυτό το πρόβλημα σίγουρα έχει λυθεί .

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.