Όλα όσα γνωρίζουμε για το σημερινό Kindle event της Amazon

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Amazon ταρακούνησε την αγορά των tablets με την κυκλοφορία του Kindle Fire, μία συσκευή που όπως περιμέναμε κρίθηκε επιτυχημένη, αφού μέχρι πριν λίγες εβδομάδες που κυκλοφόρησε το Nexus 7, το Kindle Fire «έπαιζε» μόνο του (το iPad ανήκει λόγω του μεγέθους και της τιμής του σε διαφορετική κατηγορία). Σήμερα το βράδυ στις 20:30 όλα τα μάτια θα είναι για ακόμα μία φορά στραμμένα στην Amazon και πιο συγκεκριμένα στο Los Angeles, όπου διοργανώνεται η φετινή εκδήλωση. Σε αυτήν αναμένεται να παρουσιάσει το Kindle Fire 2 καθώς και να ανανεώσει τη σειρά των e-book readers της με νέα μοντέλα, ενώ αρκετές φήμες κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες σχετικά με ένα νέο smartphone.

Πηγές που υποστηρίζουν πως είδαν από κοντά τις νέες συσκευές αναφέρουν πως η Amazon θα κυκλοφορήσει δύο Kindle Fires των 7''. Το πρώτο tablet θα περιλαμβάνει νέο hardware, με γρηγορότερο επεξεργαστή, εξωτερικά κουμπιά για την ένταση του ήχου, camera και HDMI, έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί το Nexus 7 και το iPad Mini. Το δεύτερο tablet αντίθετα θα είναι μια απλή ανανέωση του προηγούμενου μοντέλου, αφού θα περιλαμβάνει μόνο νέο UI και ίσως κάποιες μικρές βελτιώσεις. Μήπως όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Χθες βράδυ στην Αμερική προβλήθηκε μια διαφήμιση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του NFL, η οποία δείχνει πόσο μεγάλη σημασία θα δώσει η Amazon στο marketing των νέων προϊόντων. Σε αυτήν εμφανίζονται ξεκάθαρα 2 Kindle Fires, όμως το ένα είναι αρκετά πιο μεγάλο από το άλλο, πιθανώς 7'' και 10''. Συνεπώς, εκτός κι αν δεν παρατηρήσαμε καλά το video, δεν πρόκειται να δούμε ένα ακόμα πιο φθηνότερο από το περσινό, tablet. Στην παραπάνω διαφήμιση βλέπουμε όμως και ένα Kindle e-book reader, το οποίο σίγουρα ανήκει στη νέα γενιά των συσκευών.

Στα Kindles περιμένουμε μια πλήρη ανανέωση της σειράς. Με την κυκλοφορία του Nook με backlight, η Barnes & Noble εξαφάνισε ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματα που είχε η τεχνολογία E ink. Ήρθε η στιγμή η Amazon να κάνει το ίδιο στους δικούς της e-book readers. Πριν από λίγες μέρες διέρρευσε μια φωτογραφία, η οποία προέρχεται από μια αφίσα και όλα όσα γράφει είναι στα γαλλικά. Από αυτήν διαβάζουμε πως η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για το backlight θα ονομάζεται Paperwhite, δίνοντας έτσι έμφαση στην ποιότητα της οθόνης. Η αφίσα αναφέρει μεγαλύτερη αντίθεση, μεγαλύτερη ανάλυση, ενσωματωμένος φωτισμός και διάρκεια μπαταρίας που φτάνει τις 8 βδομάδες.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάσει και η υποτιθέμενη εμφάνιση του smartphone που ετοιμάζει εδώ και καιρό η εταιρεία. Το The Verge υποστηρίζει πως παρόλο που η συσκευή δεν είναι έτοιμη, μπορεί στο σημερινό event να πάρουμε μια ιδέα του τι θα περιλαμβάνει. Όπως γίνεται και με το Kindle Fire, έτσι και το smartphone θα τρέχει μια πειραγμένη έκδοση του Android, ενώ θα χρησιμοποιεί τους χάρτες της Nokia αντί για αυτούς της Google (η ίδια η Nokia είπε στο χθεσινό της event πως πλέον έχει έναν "major partner" στους χάρτες της). Προς το παρόν δε γνωρίζουμε κάτι άλλο σχετικά με το smartphone της Amazon.

[via] [via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.