Away Challenge #4 – Day #6: Άσε την διάθεση σου, να διαλέξει το μέρος των διακοπών σου

Lamborghini in the track

Έχεις αποφασίσει πως φέτος θα πας διακοπές και θα είναι οι καλύτερες της ζωής σου. Έχεις κουραστεί όλο τον χρόνο και αξίζεις να περάσεις μερικές μέρες ουσιαστικής ξεκούρασης. Οι προσδοκίες που έχεις δημιουργήσει στον εαυτό σου, οφείλουν να εκπληρωθούν. Σίγουρα έχεις ακούσει το κλισέ "η παρέα κάνει τις διακοπές και όχι το μέρος". Εν μέρει, συμφωνώ, αλλά σίγουρα αν κάνεις την σωστή επιλογή τοποθεσίας, οι διακοπές σου μπορούν να απογειωθούν.

Αν μόλις χώρισες και θες να φλερτάρεις, να γνωρίσεις κόσμο και να ζήσεις μερικές περιπέτειες, τότε η Μύκονος, η Ίος και η Πάρος προσφέρονται για τέτοιου είδους διακοπές. Εκτός από τις κατάλληλες "υποδομές" των beach bars και της έντονης νυχτερινής ζωής, σκέψου ότι και οι υπόλοιποι επισκέπτες αυτών των νησιών έχουν βρεθεί εκεί με παρόμοια διάθεση.

Αντίθετα, αν η καινούρια σου σχέση είναι εκπληκτική και είστε ακόμα στα... μέλια, τότε ένα νησί όπως η Μήλος μάλλον είναι πιο κατάλληλος προορισμός για να κάνετε τις ρομαντικές διακοπές που έχετε φανταστεί. Το μέρος όμως που θα επισκεφτείς, δεν πρέπει να είναι απαραίτητα συνδεδεμένο με την συναισθηματική σου κατάσταση.

Μπορείς κάλιστα να επιλέξεις το μέρος των διακοπών σου βάσει των επαγγελματικών σου πλάνων. Αν, για παράδειγμα, έχεις στα σκαριά την δική σου start-up στην οποία σκοπεύεις να ξεκινήσεις να δουλεύεις από Σεπτέμβρη, μήπως θα είχε νόημα να βρεθείς για 10 μέρες στο Βερολίνο και, εκτός από τα τουριστικά αξιοθέατα, να επισκεφτείς και μερικές τοπικές start-ups για να δεις πώς δουλεύουν;

Αν ανήκεις στην διαφημιστική αγορά, θα είχε νόημα να επισκεφτείς τις Κάννες, να παρακολουθήσεις τα Lions και να μείνεις μερικές επιπλέον μέρες εκεί για να ξεκουραστείς. Αντίστοιχα, μπορείς να αναβάλεις για μερικές μέρες ή εβδομάδες τις διακοπές σου και να τις συνδυάσεις με κάποιο συνέδριο που διεξάγεται τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη..

Κλείνοντας, θα πρότεινα να προσπαθήσεις να συνδυάσεις τις διακοπές σου και το μέρος που θα επισκεφτείς με την διάθεση σου, την επαγγελματική σου κατάσταση, τα πάθη σου ή ακόμα και τα όνειρα σου. Μπορεί πάντα να ήθελες να οδηγήσεις σε μία πίστα αγώνων. Το ήξερες ότι μπορείς να νοικιάσεις μία Lamborghini και να την οδηγήσεις στην θρυλική πίστα της Monza, στην Ιταλία;

Σκέψου "έξω από το κουτί" και σίγουρα θα βρεις κι άλλες τέτοιες ευκαιρίες για να περάσεις τις καλύτερες διακοπές στο πλέον κατάλληλο μέρος..

[photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.