Η Google γιορτάζει τα 78 χρόνια από τη γέννηση του Robert Moog

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι Googlers μας ενθουσιάζουν με τα Google Doodles που υλοποιούν αρκετές φορές κάθε μήνα. Σήμερα η Google θέλησε να τιμήσει τον Robert Moog, τον πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής και δημιουργό του synthesizer. Έτσι, όποιος επισκεφτεί την κεντρική σελίδα της μηχανής αναζήτησης μπορεί όχι μόνο να παίξει μουσική με το synthesizer που θα συναντήσει εκεί, αλλά και να πειραματιστούν με την ένταση του ήχου, τον mixer, τους oscilators, το filter και το envelope.

Πριν την εφεύρεση του Moog, τα synthesizers που κυκλοφορούσαν είχαν το μέγεθος ντουλάπας, κάτι που ήταν απαγορευτικό για την εμπορική εκμετάλευση του οργάνου. Ο Moog ήταν ο πρώτος που κατασκέυασε ένα synthesizer αρκετά μικρό για να μπορεί να το αποκτήσει ο καθένας. Ο Chief Doodler Ryan Germick (πόσο ωραίος ακούγεται αυτός ο τίτλος θέσης;) αποκαλεί τον Moog ως "a passionate toolmaker".

Θα αναρωτιέστε κάποιοι πως έρχονται όλες αυτές οι ιδέες στους ανθρώπους της Google. Η απάντηση είναι απλή, κάποιοι Googlers είναι fans των ανθρώπων που τιμούν κάθε φορά. Για το σημερινό Google Doodle, η ιδέα ήρθε από τον Germick και τον Google Engineer Joey Hurst. Ο πρώτος σκέφτηκε να τιμήσουν τον Moog, του οποίου ήταν τεράστιος fan, και ο δεύτερος πρότεινε να υλοποιήσουν ένα αναλογικό synthesizer. Για καλή τους τύχη, ο Hurst γνώριζε κάποιον που είχε στην κατοχή του ένα τέτοιο όργανο και, τελικά, μετά από μερικές χιλιάδες γραμμές κώδικα, η ιδέα τους έγινε πραγματικότητα. Μπορείτε και εσείς να παίξετε μαζί του ανοίγοντας το google.com.

Fun fact: Το σημερινό Google Doodle υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Google-20%-personal-project-time, σύμφωνα με το οποίο δηλαδή, οι Googlers έχουν το δικαίωμα να αφιερώνουν το 20% του χρόνου τους στη δουλειά σε προσωπικά projects. Δεν είναι λίγα τα προϊόντα που μας προσφέρει η Google και τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε αυτό το 20%.

[via]

Σχολιάστε >
150 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.