Το Shazam θα βασίζεται περισσότερο στην TV από ότι στη μουσική

Το Shazam είναι μία από τις πρώτες εφαρμογές που κατεβάζει κανείς όταν αποκτά ένα νέο smartphone, κάτι που την έχει κάνει μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Χθες το Shazam για iOS κυκλοφόρησε την 5η του έκδοση, η οποία βελτιώνει αρκετά το χρόνο εκκίνησης της εφαρμογής, ενώ πολλά τραγούδια πλέον χρειάζονται μόλις 1 δευτερόλεπτο για να αναγνωριστούν. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως σιγά σιγά το Shazam δίνει όλο και περισσότερη σημασία στην τηλεόραση, από ότι στη μουσική.

Second screen apps

Από τις αρχές του 2010 η εφαρμογή άρχισε να συνεργάζεται με κάποιες τηλεοπτικές σειρές και events, τα οποία οι χρήστες μπορούσαν να αναγνωρίσουν όταν έβαζαν το Shazam να τα “ακούσει”. Οι δοκιμές αυτές έδειξαν πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτού του είδους τη λειτουργία, σε σημείο που η εταιρεία δηλώνει πως μέσα στα επόμενα 2 χρόνια το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της θα προέρχεται από την τηλεόραση και όχι από τη μουσική.

Η αγορά των second screen apps δεν έχει κάποιον κυρίαρχο ακόμα. Με τον όρο second screen apps αναφερόμαστε σε όσες εφαρμογές χρησιμοποιούμε μόνο καθώς βλέπουμε τηλεόραση, γι αυτό και το όνομα “δεύτερη οθόνη”. Η αλήθεια είναι πως τα GetGlue και Miso είναι οι δύο εφαρμογές που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή, όμως τα δείγματα δείχνουν πως υπάρχει αρκετός χώρος και για το Shazam.

Το Shazam και η τηλεόραση

Η πρώτη τηλεοπτική σειρά για την οποία λειτούργησε το Shazam for TV είναι το Covert Affairs. Οι τηλεθεατές είδαν το σήμα του Shazam στο κάτω μέρος της οθόνης και τότε, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, θα τους εμφανίζονταν το featured τραγούδι των Florence + The Machine και άλλες πληροφορίες σχετικά με το επεισόδιο αυτό. Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς το Shazam λειτουργούν μόνο όταν εμφανιστεί αυτό το μήνυμα στην οθόνη, ένα χαρακτηριστικό που διαφέρει από τον τρόπο που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα την εφαρμογή.

Προσωπικά 9 στις 10 φορές που χρησιμοποιώ το Shazam, το κλείνω μόλις αναγνωρίσει ποιο είναι το τραγούδι και ποιος καλλιτέχνης το ερμηνεύει. Αν όμως ήθελα, θα μπορούσα να μάθω περισσότερες πληροφορίες για αυτό, να διαβάσω τους στοίχους, να δω κάποια videos στο YouTube κλπ. Έτσι και με τη λειτουργία για την τηλεόραση, το Shazam θα μπορούσε να δίνει περισσότερες πληροφορίες για κάθε επεισόδιο ή για κάποιο event, αυξάνοντας έτσι το χρόνο που κάποιος αφιερώνει στην εφαρμογή και ως αποτέλεσμα τα έσοδα των δημιουργών της.

[via] [image]

Σχολιάστε >
19 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.