Athens Startup Weekend αυτό το Σαββατοκύριακο, η πρώτη θέση σε "πάει" Βερολίνο

Το θεσμό των StartupWeekends τον ξέρεις. Αν δεν το ξέρεις, θα σου γράψω πως πρόκειται για μια σειρά 3ήμερων εκδηλώσεων η οποία πραγματοποιείται σε αρκετά μέρη του κόσμου, με στόχο να αποτελέσει εφαλτήριο δημιουργίας νέων web startups μέσα σε -μόλις- ένα Σαββατοκύριακο. Το ελληνικό chapter είναι από τα παλαιότερα, ξεκίνησε το 2008, και στηρίζεται και φέτος από το Microsoft Innovation Center, ενώ συνδιοργανωτής είναι το CoLab. Fast forward στο 2012 λοιπόν και το Athens StartupWeekend επιστρέφει τέταρτη χρονιά αυτό το Σαββατοκύριακο στο νέο Microsoft Innovation Center το οποίο στεγάζεται πλέον στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Hellas στο Μαρούσι. Πάνω από 150 "ανήσυχα πνεύματα" (το event είναι sold out) θα μαζευτούν για να δημιουργήσουν νέα startups εν μέσω κρίσης, με στόχο να αποδείξουν για ακόμα μια φορά πως το "Γαλατικό χωριό των #GRStartups" (copyright by @dkalo) βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αυτόν της δημιουργίας.

Τα καλά νέα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Βλέπεις η νικητήρια ομάδα θα ταξιδέψει στις αρχές Μαρτίου στο Βερολίνο για να λάβει μέρος στο Pitch in Berlin, το νέο *hot*  startup competition το οποίο διοργανώνει η HackFwd στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των startups. Το Pitch in Berlin, το οποίο πραγματοποιείται μια από τις ημέρες των κλειστών Build events που έχει η HackFwd κάθε τρεις μήνες, ενώ δέχεται περίπου 120-150 αιτήσεις από startups ανά διοργάνωση, οπότε καταλαβαίνεις πως είναι σημαντικό το ότι μια ελληνική startup έχει ήδη εξασφαλίσει την θέση της εκεί. Μάλιστα την Κυριακή θα είναι μαζί μου, στο AWS, και ο David Bizer, Talent Geek της HackFwd, για να δει από κοντά τους συμμετέχοντες και να πάρει μια καλή γεύση από την ελληνική startup σκηνή.

Disclosure: Είμαι Referrer της HackFwd για την Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ θα έχω την χαρά να είμαι και Mentor στο Athens StartupWeek αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σχολιάστε >
34 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.