Stop! Πρέπει να δεις αυτό.

Τα όμορφα πράγματα είναι εύκολο να τα βρεις. Με ένα διάλειμμα και ένα απλό search στο Google μπορείς να ανακαλύψεις απίθανα πράγματα, όπως καλλιτέχνες που ίσως δεν γνώριζες. Λιτά site προσφέρουν happy hour μέσα στην μέρα όλων και είναι βέβαιο πως με μια επίσκεψη θα σας κάνουν να χαμογελάσετε και να αφεθείτε για λίγα λεπτά. Εντοπίσαμε μερικά από αυτά και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Τα περισσότερα από τα site έχουν ελάχιστες λειτουργίες, αυτές όμως είναι η αιτία που τις κάνει όμορφες, ενδιαφέρουσες και οι υπόλοιποι τις μοιραζόμαστε.

1. Angelo Plessas: EgoAllegro.com

Ένα μουσικό δημιούργημα του Angelo Plessa που αντιλαμβάνεται την κίνηση του mouse στα πλήκτρα του πιάνου. Πετάει, καθώς παίζετε μουσική, νότες, σύμβολα και άλλα σχήματα, ενώ μπορείτε να πάρετε τις νότες και να παίξετε μουσική με αυτές! Επίσης, αν η οθόνη γεμίσει μέχρι ένα σημείο νότες, τότε αρχίζουν να πέφτουν γλειφιτζούρια. Η κατάσταση όπως την ονόμασε ο  Πλέσσας, "the sky is falling" είναι καλό σημάδι.

 

2. DianMoe: Plink

Ένα πείραμα με την βοήθεια του Chrome, που δημιούργησαν οι DinahMoe. Διαλέγεις ένα username και μπορείς να δημιουργήσεις μοναδική μουσική μαζί με φίλους ή αγνώστους. Είναι ένα mini multi-player. Αν ρίξεις μια ματιά θα σε κρατήσει.  Επίσης, μπορείτε να παίξετε μουσική μόνοι σας ή μόνο με φίλους σε ένα δωμάτιο, πληκτρολογώντας το #.

3. iPollock

Ο Μίλτος Μανέτας σε αφήνει να ζωγραφίζεις πίνακες Pollock σε ένα virtual room. Καταπληκτικό! Με κάθε click το χρώμα αλλάζει, ενώ με την κίνηση φτιάχνεις δικές σου γραμμές.

 

4. MTA.ME

Ο χάρτης για το υπεραστικό μετρό, μετατρέπεται, χάρη στον Alexander Chen, σε ένα έξυπνο μουσικό όργανο. Τράβηξε τις γραμμές και κάνε ''θόρυβο'' !! Όταν περάσει το τρένο, η οθόνη αλλάζει χρώμα, όπως και οι ήχοι που ακούγονται μέσα από την εικόνα.

Περισσότερο από όλα μου αρέσει η δημιουργία πίνακα, σαν αυτούς του James Pollock. Ελπίζω να τα απολαύσετε.

Σχολιάστε >
108 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.